Clicky

 
Transport Online - Geen orders voor vliegtuigmaker Airbus in februari

Geen orders voor vliegtuigmaker Airbus in februari

Geen orders voor vliegtuigmaker Airbus in februari
05-03-2020 23:09 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

LEIDEN - De verspreiding van het nieuwe coronavirus lijkt behalve luchtvaartmaatschappijen ook fabrikanten van vliegtuigen te raken. Airbus haalde in de maand februari geen enkele nieuwe order binnen voor zijn vliegtuigen, meldde de Europese vliegtuigbouwer. Een maand eerder sleepte het concern nog 274 nieuwe orders in de wacht.

Airbus leverde vorige maanden wel 55 vliegtuigen af aan 35 klanten. Het overgrote merendeel bestond uit toestellen uit de A320-serie, die gebruikt worden voor middellange afstanden.

Vliegtuigbouwer Airbus zou inmiddels overwegen om de productie van zijn A330-toestellen wat terug te schroeven, meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het Europese concern houdt de productie naar verluidt tegen het licht omdat de Maleisische budgetvlieger AirAsia in verband met de coronaproblemen bestellingen op de lange baan heeft geschoven.

Eerder dit jaar maakte Airbus nog bekend 2400 banen te willen schrappen bij zijn defensie- en ruimtevaartdivisie. Die ingreep zou het verlieslatende onderdeel, dat onder meer Ariane-raketten bouwt voor ruimtevaartorganisatie ESA, weer winstgevend moeten maken.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden