Clicky

 
Transport Online - Duitser rijdt op energiedrankjes rij- en rusttijden volledig aan flarden

Duitser rijdt op energiedrankjes rij- en rusttijden volledig aan flarden

Duitser rijdt op energiedrankjes rij- en rusttijden volledig aan flarden
05-03-2020 11:42 | Overtredingen | auteur Redactie

TUNGVAGNSCENTER OST - Een Duitse chauffeur liep eind januari 2020 flink tegen de lamp tijdens een Deense controle. Hij had de rij- en rusttijden in de afgelopen 28 dagen volledig aan zijn laars gelapt. Dat maakte de Deense politie donderdag bekend.

Donderdag 27 januari om 20:30 uur werd een Duitse vrachtwagen stilgezet bij Tungvagnscenter Ost. Een jonge Duitse chauffeur zat achter het stuur. In de cabine vond de politie overal lege blikjes energiedrank.

Een controle van de tachograaf bracht al snel vier overtredingen aan het licht van de rij- en rusttijden. Genoeg om een energiedrankje of twee te rechtvaardigen. De chauffeur liet de politieagent weten geen koffie te drinken maar in plaats daarvan energiedrank te nuttigen.

Hierop besloot de politie de tachograafgegevens nader te onderzoeken en dit onderzoek toonde aan dat de man bijna dagelijks bleef rijden nadat zijn wettelijke rijtijd van 9 uur erop zat. 

In zes gevallen werd slechts een rustperiode van tussen de twee en vijf uur geregistreerd. Vier keer reed de chauffeur tussen de 16 en 22 uur, hoewel hij maximaal 10 uur had mogen rijden. Op dagen waar hij maximaal 4,5 uur had mogen rijden zonder pauze reed hij tussen de 7 en de 10 uur zonder pauze.

In totaal vond de politie maar liefst 28 overtredingen van de rij- en rusttijd. Bovendien betaalde hij geen wegenbelasting. 

In totaal kreeg de chauffeur een boete van 500.000 Deense Kronen, omgerekend bijna 67.000 euro. Deze boete wordt verdeeld onder de chauffeur en zijn werkgever.

Tevens nam de politie zijn rijbewijs én zijn vrachtwagen in beslag.

Op 23 juni 2020 moet de chauffeur voor de rechter verschijnen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden