Clicky

 
Transport Online - Luchtvaart merkte in januari al gevolgen coronavirus

Luchtvaart merkte in januari al gevolgen coronavirus

Luchtvaart merkte in januari al gevolgen coronavirus
04-03-2020 18:00 | Algemeen | auteur ANP

GENÈVE - De mondiale luchtvaartsector merkte al in januari de eerste effecten van de uitbraak van het nieuwe coronavirus, meldt de internationale brancheorganisatie van de luchtvaart IATA. Dat gebeurde wel met name in China, waar vanaf de laatste week van die maand beperkingen op reizen van kracht waren. In dat land daalde het aantal kilometers dat vliegtuigreizigers aflegde ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Dat aantal afgelegde kilometers daalde in China met 6,8 procent ten opzichte van januari 2019. Die daling trok ook een wissel op de groei in heel Azië en Oceanië, die op 0,4 procent uitkwam. Wereldwijd legden vliegtuigpassagiers 2,4 procent meer kilometers af dan in de eerste maand van vorig jaar. Die groei is wel de laagste sinds april 2010 toen in Europa veel minder gevlogen kon worden door aswolken van een IJslandse vulkaan onder de Eyjafjallajökull-gletsjer.

IATA-topman Alexandre de Juniac noemt de cijfers van januari een eerste slecht teken. De Fransman benadrukt dat veel internationale luchtvaartmaatschappijen vanaf februari hun vluchten van en naar China opschortten. De Juniac vindt dan ook dat de uitbraak van het virus een wereldwijde crisis is. Hij roept overheden op om de luchtvaart te steunen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden