Transport Online - Lufthansa houdt 150 vliegtuigen aan de grond vanwege coronavirus

Lufthansa houdt 150 vliegtuigen aan de grond vanwege coronavirus

Lufthansa houdt 150 vliegtuigen aan de grond vanwege coronavirus
04-03-2020 17:27 | Buitenland | auteur ANP/RTR

FRANKFURT - De maatregelen die de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa treft als gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus hebben flinke gevolgen voor het bedrijf. De vele vluchten die het Duitse bedrijf schrapte, komen neer op het aan de grond houden van 150 vliegtuigen.

Lufthansa maakte eerder deze week al bekend tot eind april niet naar China en Iran te vliegen, wat ook geldt voor dochterbedrijven SWISS en Austrian Airlines. Bovendien vliegen Lufthansa en dochtermaatschappijen minder vaak naar Hongkong, Seoul en diverse plaatsen in Italië. Toen werd nog geen cijfer aan de gevolgen van die beslissing gehangen.

In de luchtvaartbranche klonken al waarschuwingen dat de ergste economische gevolgen nog moeten komen. Wel kan de vraag naar vliegreizen de komende weken al stabiliseren. "We passen onze plannen voortdurend aan de buitengewone omstandigheden aan", aldus een woordvoerder van Lufthansa.

Meerdere maatschappijen hebben maatregelen aangekondigd in verband met de virusuitbraak. Woensdag liet ook het Amerikaanse United Airlines van zich horen. Die schrapt volgende maand ongeveer 10 procent van zijn binnenlandse vluchten en 20 procent van zijn internationale vluchten.

Ook in de industrie achter de luchtvaart wordt het virus gevoeld. Vliegtuigbouwer Airbus zou inmiddels overwegen om de productie van zijn A330-toestellen wat terug te schroeven. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het Europese concern houdt de productie naar verluidt tegen het licht omdat de Maleisische budgetvlieger AirAsia in verband met de coronaproblemen bestellingen op de lange baan heeft geschoven.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions