Clicky

 
Transport Online - DHG ontwikkelt 30 ha op Distripark Maasvlakte West

DHG ontwikkelt 30 ha op Distripark Maasvlakte West

DHG ontwikkelt 30 ha op Distripark Maasvlakte West
04-03-2020 17:10 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - DHG en Havenbedrijf Rotterdam hebben recent het contract ondertekend voor de uitgifte van een terrein van 30 hectare op Distripark Maasvlakte West. Op dit terrein zal DHG een ‘warehouse complex’ ontwikkelen van maar liefst 210.000 m2 met Odin Warehousing als voornaamste klant (launching customer). Odin Warehousing zal tenminste 120.000 m2 ruimte huren voor de opslag van conventionele goederen. Zodra de bouwvergunningen binnen zijn, zal DHG starten met de bouw van het complex.

De afgelopen jaren is Odin Warehousing hard gegroeid in de haven van Rotterdam. Het bedrijf richt zich op de opslag van producten met een duurzaam karakter. Een voorbeeld hiervan zijn zonnepanelen. Daarbij biedt de logistiek dienstverlener niet alleen de opslag aan, maar ook value added services, zoals de mogelijkheid om de kwaliteit van het product te testen. “Voor een haven die sterk gericht is op duurzaamheid is dit dan ook een hele mooie ontwikkeling om te faciliteren” aldus Emile Hoogsteden, directeur Commercie van het Havenbedrijf.

Met de komst van DHG is inmiddels 35 hectare op het nieuwe Distripark uitgegeven. Ook voor de resterende circa 15 hectare is volgens Hoogsteden de belangstelling groot. “Het Distripark bevindt zich vlakbij voorname spoor-, weg- en waterverbindingen. Het ligt ook erg gunstig ten opzichte van truckparking Maasvlakte Plaza en het bestaande Distripark Maasvlakte.” Er zijn geen beperkingen aan de bouwhoogte opgelegd. Dit maakt het park geschikt voor de ontwikkeling van grootschalige distributie.

DHG is als ontwikkelende belegger al lange tijd actief in de Rotterdamse haven. Het bedrijf ontwikkelt tegenwoordig vooral nieuw logistiek vastgoed voor de opslag van gecontaineriseerd stukgoed. Sinds 2006 heeft DHG voor 240 hectare aan nieuw logistiek vastgoed ontwikkeld in de haven van Rotterdam. “DHG vindt dat locaties voor XXL-distributiecentra zorgvuldig moeten worden gekozen en dat ontwikkelingen zo min mogelijk ten koste moeten gaan van het karakter van het Nederlandse landschap. DHG investeert daarom voornamelijk in de duurzame herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen en verouderde havengebieden of op locaties die specifiek voor industrie en distributie zijn gecreëerd, zoals de Rotterdamse Maasvlakte”, aldus Willem Slager, partner DHG.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions