Transport Online - Jarenlange gevangenisstraffen voor 'borende boeven' in Londen

Jarenlange gevangenisstraffen voor 'borende boeven' in Londen

Jarenlange gevangenisstraffen voor 'borende boeven' in Londen
04-03-2020 11:37 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Een Britse rechtbank heeft jarenlange gevangenisstraffen opgelegd aan drie Roemenen die door een muur boorden om in Londen het pand van een juwelier te plunderen. Ze maakten daar voor zo'n 300.000 pond (bijna 344.000 euro) aan spullen buit.

De mannen zijn veroordeeld tot celstraffen van vier tot zes jaar. Ze braken vorig jaar vanuit een aangrenzend pand een muur open om toegang te krijgen tot de chique juwelierszaak in Fleet Street. De autoriteiten spraken over een "geavanceerde en gedurfde" criminele onderneming.

Het trio zou eerst een gat hebben geboord in de foute muur. Ze kwamen daardoor uit bij een bookmaker. Op camerabeelden is te zien dat een man door het gat kruipt en rondkijkt, om vervolgens weer te vertrekken. De inbrekers braken vervolgens alsnog door de muur naar de juwelier.

Een van de mannen kon volgens de politie worden aangehouden op het vliegveld, omdat hij werd gezocht vanwege een andere kwestie. Roemenië leverde de twee andere verdachten over. Hun DNA was aangetroffen bij de plaats delict, onder meer op een sigaret die buiten was achtergelaten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen