Clicky

 
Transport Online - FNV ook aan cao-tafel cabinepersoneel Transavia

FNV ook aan cao-tafel cabinepersoneel Transavia

FNV ook aan cao-tafel cabinepersoneel Transavia
04-03-2020 11:31 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Dinsdag 3 maart is FNV door vliegtuigmaatschappij Transavia officieel erkend als cabinevakbond. Dat betekent dat FNV per direct meeonderhandelt over de cao voor het cabinepersoneel die afloopt op 1 april. Dertig procent van het Transavia-cabinepersoneel is lid van FNV. FNV zat al aan tafel bij Transavia voor de cao voor het grondpersoneel.

De erkenning komt anderhalf jaar nadat de rechter oordeelde dat Transavia de FNV niet hoefde te erkennen. Het ledenaantal van 133 was op dat moment volgens de rechter te weinig. Na de uitspraak maakten FNV en Transavia de afspraak dat de bond erkend zou worden als meer dan driehonderd medewerkers lid zouden zijn. Inmiddels is dat aantal gehaald.

Versteviging

De erkenning is een verdere versteviging van FNV als cabinevakbond. Naast Transavia onderhandelt de bond sinds vijftien jaar mee over de cabine-cao bij KLM, waar meer dan twintig procent lid is van FNV. Bij TUI Fly is sinds kort meer dan de helft van de bijna vijfhonderd werknemers aangesloten bij FNV, maar zij hebben tot op heden geen cao. FNV verwacht binnenkort hierover in gesprek te gaan met TUI.

Goed nieuws

Voor de medewerkers van Transavia is het goed nieuws dat er een extra bond aan de cao-tafel zit. Casper van Putten, purser bij Transavia: "Iedere vakbond heeft zijn eigen insteek, het is goed dat er wat te kiezen valt voor mij en mijn collega’s. FNV kiest bij Transavia voor een moderne en zelfstandige koers, met goede arbeidsvoorwaarden voor het hele cabinekorps. Dat vind ik als purser belangrijk."

Verlaging werkdruk

Op dit moment worden bij Transavia onderhandelingen gevoerd voor nieuwe cao’s voor het grond- en cabinepersoneel. FNV-bestuurder David van de Geer: "De financiële resultaten van Transavia zijn ontzettend goed. De werknemers hebben in slechte tijden fors op arbeidsvoorwaarden ingeleverd, we gaan nu voor een cao met een plus." Naast afspraken over loonsverhoging en verbetering van de eindejaarsuitkering, vinden de leden verlaging van de werkdruk erg belangrijk.

1 april

Onder de cao voor het cabinepersoneel van Transavia vallen, afhankelijk van het seizoen, 900 tot 1500 mensen en onder de cao voor het grondpersoneel vallen ongeveer 650 mensen. De nieuwe cao’s gaan beide in op 1 april.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden