Clicky


Leen Bakker verruilt hele wagenpark voor nieuwe Mercedes-Benz Actros

Leen Bakker verruilt hele wagenpark voor nieuwe Mercedes-Benz Actros
04-03-2020 11:25 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

RAAMSDONKSVEER - Leen Bakker heeft zeventien nieuwe Actros-trucks met brede StreamSpace-cabine aangeschaft, middels een operationele leaseconstructie van Mercedes-Benz Financial Services. Met de nieuwe vloot zet de woonwinkelketen in op veiligheid, brandstofverbruik en connectiviteit. Rüttchen Automotive heeft de vrachtwagens geleverd.

Volledig nieuw wagenpark

Jaarlijks rijden de winkeldistributietrucks van Leen Bakker gemiddeld 200.000 kilometer. Het hoge kilometrage is het resultaat van een dagelijkse dubbele bezetting van de voertuigen. Dagelijks staat iedere truck slechts zes uur stil. Iedere vijf jaar wordt de gehele vloot van de discounter vervangen, zo ook eind 2019. Van de verschillende truckmerken die zich inschreven voor de tender, trok Mercedes-Benz Trucks uiteindelijk – net als vijf jaar eerder – aan het langste eind. “De Total Cost of Ownership was de zwaarst wegende factor, met als belangrijk onderdeel het verbruik. Na een grondige berekening bleek de nieuwe Actros significant zuiniger dan onze vorige generatie trucks en de andere merken die deelnamen aan de tender”, licht Jan Hamers, supervisor Transport & Expeditie toe. “De verwachting is dat wanneer de trucks helemaal zijn ingereden, dit verbruik nog verder omlaag zal gaan.”

Connectiviteit en efficiëntie met FleetBoard

Leen Bakker zet al jarenlang Fleetboard in om inzicht te krijgen in het brandstofverbruik en om chauffeurs te sturen op een anticiperende rijstijl. Door dit telematicasysteem heeft het bedrijf in de loop der jaren de dieselkosten enorm kunnen beperken. Met Mercedes-Benz Uptime doet een andere connectiviteitsdienst zijn intrede bij Leen Bakker. Deze software meet continue de technische staat van de truck en waarschuwt afhankelijk van de ernst de chauffeur, wagenparkbeheerder en/of dealer, voordat er problemen ontstaan. Daardoor kan stilstand worden voorkomen.

“Dat is in ons geval extra waardevol. Wij rijden puur en alleen voor onze eigen winkels. Op het moment dat een van de trucks stil komt te staan, ontstaat er accuut een voorraadprobleem op de filialen. Dan komen we zelf in de problemen.”

De cabines van de nieuwe Actros zijn uitgevoerd met de uitgebreide Multimedia Cockpit Interactive, met onder meer een groot centraal display van 31,3 cm (12,3 inch), dedicated trucknavigatie, verkeersbordherkenning én Mercedes-Benz Truck App Portal. Door de App Portal kunnen voertuigen individueel worden uitgerust met applicaties die het comfort en de efficiëntie verhogen, zoals Mercedes-Benz Trucks apps als Fleetboard Driver en Mercedes-Benz Truck Training. Het is mogelijk om applicaties te installeren van partners, zoals Collect + Go. Deze app digitaliseert vrachtdocumenten en wordt door ook Leen Bakker ingezet.

Compleet veiligheidspakket en MirrorCam

Met de nieuwe Actros-trucks kiest Leen Bakker voor de hoogste veiligheidsstandaard. Naast standaard systemen zoals de MirrorCam en noodremsysteem Active Brake Assist 5, heeft de landelijke keten ook gekozen voor optionele systemen als dodehoekassistent SideGuard Assist en Active Drive Assist. “In het verleden heeft een van onze chauffeurs een ongeluk gehad, waarbij gelukkig niemand gewond is geraakt”, vertelt Hamers. “Desondanks heeft dat voorval de nodige indruk op ons gemaakt. Om het risico op ongevallen voor zowel chauffeurs als medeweggebruikers te minimaliseren, hebben we besloten om onze nieuwe Actros-trucks te voorzien van alle mogelijke veiligheidssystemen.”

Leen Bakker is een Nederlandse woonwinkelketen met 175 filialen in Nederland, België én op Aruba, Bonaire en Curaçao. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum, met een totale oppervlakte van 12 hectare, zijn gevestigd in het Noord-Brabantse Raamsdonksveer. Het wagenpark, bestaande uit 17 nieuwe Actros-trucks, bevoorraadt alle filialen in Nederland en België.

Foto's

  • Bentvelzen Transport
    Bentvelzen Transport
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
  • Hilmi Kilic
    Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions