Transport Online - Kabinet: voorlopig is indammen coronavirus genoeg

Kabinet: voorlopig is indammen coronavirus genoeg

Kabinet: voorlopig is indammen coronavirus genoeg
03-03-2020 13:36 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet blijft zich voorlopig richten op het indammen van het coronavirus. Mocht het virus toch fors verder om zich heen grijpen, dan liggen er maatregelen klaar voor een volgende stap, zegt premier Mark Rutte na crisisberaad met betrokken ministers. Daarvoor worden nu voorbereidingen getroffen.

Nederland telt inmiddels 24 mensen die met het virus zijn besmet. Dat kan de komende uren en dagen verder oplopen, zegt Rutte. Als de aantallen sterk groeien, kan een volgende fase aanbreken.

De premier durft niet te zeggen dat Nederland de uitbraak onder controle heeft. Zover is het pas als er geen nieuwe patiënten meer bijkomen, zegt hij.

Het afgelasten van evenementen, zoals in sommige andere landen gebeurt, is voorlopig niet nodig, vindt het kabinet. Rutte noemde dat "niet zinvol". En "kinderen gaan gewoon naar school toe."

Het leeuwendeel van het kabinet schoof dinsdag aan bij de zogenoemde Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb) op het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ook de politie, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid waren aanwezig.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions