Clicky


Grote drukte op site Belastingdienst, veel storingsklachten

Grote drukte op site Belastingdienst, veel storingsklachten
01-03-2020 10:45 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De website van de Belastingdienst kan het grote aantal mensen dat zondag al direct belastingaangifte wil doen niet aan. De systemen zijn ingericht op 100.000 mensen die tegelijk aangifte willen doen, maar op piekmomenten ligt het aantal mensen dat dit probeert soms ver daarboven, meldt een woordvoerder van de Belastingdienst. "Vandaar dat we mensen vragen het op een later moment te proberen."

De woordvoerder noemt het heel vervelend als het niet lukt aangifte te doen zondag. "We zetten alle zeilen bij. We weten dat de eerste dag een drukke dag is, maar het grote aantal mensen dat aangifte wil doen, zorgt voor druk op ons systeem."

Allestoringen.nl heeft al duizenden klachten binnengekregen. Op die website melden mensen onder meer dat ze wel kunnen inloggen, maar dat hun gegevens niet worden geladen, om er vervolgens uit te worden gegooid.

Wat de Belastingdienst volgens de zegsman wil, is dat als mensen eenmaal "binnen" zijn bij Mijn Belastingdienst en hun gegevens hebben opgehaald, ongestoord hun aangifte kunnen doen. "Daar zetten we nu maximaal capaciteit voor in om het goed te laten verlopen." De problemen zitten volgens de woordvoerder echter vooral bij het ophalen van de gegevens. "Maar als de gegevens zijn opgehaald, willen we dat mensen het proces zo probleemloos mogelijk kunnen doorlopen."

Sinds zondag kunnen Nederlanders weer belastingaangifte doen. Miljoenen particulieren en ondernemers doen dat over het jaar 2019. Vorig jaar deden maar liefst 470.000 mensen hun aangifte al op de eerste dag. Nog nooit waren dat er zoveel.