Transport Online - Vrouw en dochter van man uit Loon op Zand ook besmet met coronavirus

Vrouw en dochter van man uit Loon op Zand ook besmet met coronavirus

Vrouw en dochter van man uit Loon op Zand ook besmet met coronavirus
29-02-2020 16:39 | Binnenland | auteur ANP

LOON OP ZAND - Ook de dochter en de echtgenote van de patiënt uit Loon op Zand zijn besmet met het coronavirus. Ze zitten in thuisisolatie. Dat heeft het RIVM bekendgemaakt. Enkele andere mensen die zijn onderzocht, testten negatief. Het aantal besmettingen in Nederland komt daarmee op zes.

De GGD brengt nu in kaart met wie de vrouw en dochter contact hebben gehad. Burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand: "We onderhouden goed contact met de gezinsleden en leven met hen mee. Het is erg vervelend wat de betrokkenen meemaken en de zorgen die dit met zich meebrengt. We roepen op om de privacy van het gezin te blijven respecteren."

De 56-jarige man werd woensdag in het ziekenhuis opgenomen. Donderdag werd bekendgemaakt dat hij het eerste geval van besmetting is in ons land. Afgelopen week heeft hij in Tilburg carnaval gevierd. Volgens de Tilburgse burgemeester Theo Weterings was de man niet besmettelijk toen hij carnaval vierde en maakt hij het goed. De autoriteiten geven aan dat er geen reden is voor extra maatregelen.

De besmettingen in Loon op Zand hebben geen verband met die in Amsterdam. Een vrouw uit die stad, en later haar partner en jongste kind, testten positief op aanwezigheid van het coronavirus. Zij hoeven niet naar het ziekenhuis en blijven nog twee weken in thuisisolatie. De twee andere kinderen uit het gezin zijn niet besmet. Zij zijn ondergebracht bij andere familieleden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions