Transport Online - 'Coronapatiënt Tilburg was niet besmettelijk tijdens carnaval'

'Coronapatiënt Tilburg was niet besmettelijk tijdens carnaval'

'Coronapatiënt Tilburg was niet besmettelijk tijdens carnaval'
28-02-2020 13:34 | Gezondheid | auteur ANP

TILBURG - De man die met het nieuwe coronavirus in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg ligt, was niet besmettelijk toen hij carnaval vierde. Hij hoestte toen niet en heeft het virus waarschijnlijk ook niet verspreid. Er is dus geen reden tot zorg, zei de burgemeester van Tilburg, Theo Weterings, tijdens een persconferentie over de eerste coronabesmetting van Nederland.

Het gaat goed met de patiënt. Volgens de burgemeester wordt al nagedacht over ontslag uit het ziekenhuis en een terugkeer naar huis, waar hij in thuisisolatie zou gaan. Weterings zegt dat de man goed heeft gehandeld. Toen hij verschijnselen van corona vertoonde, nam hij contact op met zijn huisarts, waarna hij meteen naar het ziekenhuis ging. Daar werd hij onderzocht en in isolatie opgenomen.

Alle evenementen in Tilburg gaan voorlopig gewoon door, er is geen reden om die af te gelasten, zei de burgemeester.

De GGD houdt enkele tientallen mensen uit de omgeving van de man in de gaten. Zij hebben nog geen klachten, maar dat wil niet zeggen dat ze niet besmet zijn. Dat is pas over een paar weken duidelijk, wanneer de incubatietijd voorbij is. "Als je het virus hebt binnengekregen en je bent klachtenvrij, ben je niet besmettelijk. Maar als iemand geen klachten heeft, weet je niet of diegene het virus heeft", zei arts-microbioloog Jean-Luc Murk van het Tilburgse ziekenhuis waarin de man ligt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions