Clicky

 
Transport Online - Visserij lijkt twistpunt in brexit-onderhandelingen

Visserij lijkt twistpunt in brexit-onderhandelingen

Visserij lijkt twistpunt in brexit-onderhandelingen
28-02-2020 13:23 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Vissers uit de Europese Unie hopen dat ze volgend jaar, wanneer de overgangsperiode na de brexit afloopt, nog in Britse wateren kunnen blijven vissen. De visserij dreigt één van de zware dobbers te worden in de onderhandelingen over toekomstige handelsrelaties tussen de Britten en de EU die maandag beginnen.

Europa wil tegen 1 juli een akkoord met de Britten dat de toegang van Europese vissers tot de Britse wateren vrijwaart en vice versa. De Britse regering wil echter een apart visserijverdrag, los van het vrijhandelsakkoord, dat bepaalt dat er elk jaar opnieuw onderhandeld wordt over de toegang tot en de visquota in de respectievelijke wateren.

Het Franse Europarlementslid Pierre Karleskind, voorzitter van de visserijcommissie, vreest dat de deadline van 1 juli moeilijk haalbaar is. Hij denkt dat de Britten uit zijn op een symbolische overwinning door de controle over hun wateren terug te nemen. Hij belooft zich wel in te zetten "voor de best mogelijke omstandigheden voor Europese vissers" en wil vermijden dat ze uitgesloten worden van de Britse wateren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden