Clicky


Twee doden door botsing op A12, mogelijk verband met plofkraak

Twee doden door botsing op A12, mogelijk verband met plofkraak
28-02-2020 08:48 | Binnenland | auteur ANP

ZEVENAAR - [update 11:00 uur] Door een botsing op de A12 bij het Gelderse Zevenaar zijn vrijdagochtend twee mensen om het leven gekomen. Een derde inzittende ging er mogelijk zwaargewond vandoor. Volgens de Duitse politie was een auto met hetzelfde Duitse kenteken even daarvoor gebruikt bij een mislukte plofkraak in Emmerich. In de vernielde auto lag ook kleding die op camerabeelden uit Emmerich is gezien, aldus een woordvoerster.

De auto reed volgens de politie rond 04.15 uur op de snelweg tegen een truck aan. De wagen belandde in een greppel. De politie heeft nog met een helikopter en in de omgeving gezocht naar de man die vluchtte, maar die is nog niet gevonden.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk. Volgens de Duitse politie was er geen sprake van een achtervolging na de mislukte plofkraak. Duitse agenten waren camerabeelden van de plofkraak aan het bekijken toen ze hoorden van de botsing op de Nederlandse snelweg, ongeveer 20 kilometer verderop. De politie gaat ervan uit dat de drie mannen uit de gecrashte auto de daders van de kraak zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions