Transport Online - IJzel speelt verkeer parten in Zuiden van België

IJzel speelt verkeer parten in Zuiden van België

IJzel speelt verkeer parten in Zuiden van België
31-12-2008 09:57 | Algemeen | auteur de redactie
Het verkeer in de provincies Luxemburg, Namen en het zuiden van Henegouwen ondervindt woensdagmorgen zware hinder door ijzel op het Belgische wegennet.

Door fijne regenneerslag op de bevroren ondergrond zijn de wegen in de provincies Luxemburg en Namen "momenteel echte schaatspistes", waarschuwt de federale politie. Meerdere vrachtwagens kwamen hierdoor in de problemen en een aantal rijstroken is versperd.

Vooral de E411 Luxemburg-Namen-Brussel is getroffen. Zo staat ter hoogte van Conneux in de richting van Brussel een vrachtwagen haaks over de rijweg die volledig is geblokkeerd. Een zelfde toestand, in de beide richtingen, op de E411 ter hoogte van Wanlin.

Het stadscentrum van Aarlen is volledig beijzeld en dient in zin geheel gemeden te worden. De takelwagens kunnen niet uitrijden.


De ijzel heeft ook al verkeersongevallen veroorzaakt op secundaire wegen. Dat was onder meer het geval in Tillet (N4), Falmagne (N95), Annevoie (N92) en in het zuiden van Henegouwen, onder meer in Chimay, waar een vrachtwagen het verkeer op de N99 blokkeert.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions