Transport Online - Man in Nederland besmet met coronavirus

Man in Nederland besmet met coronavirus

Man in Nederland besmet met coronavirus
27-02-2020 21:42 | Gezondheid | auteur ANP

HILVERSUM - [update 22:05 uur] In het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg ligt een man die is besmet met het nieuwe coronavirus. De patiënt ligt op een geïsoleerde afdeling. Dat meldden gezondheidsinstituut RIVM en minister Bruno Bruins (Medische Zorg) donderdagavond. Het is de eerste keer dat in Nederland een besmettingsgeval is vastgesteld.

De besmette man is volgens het RIVM kort geleden in de Noord-Italiaanse regio Lombardije geweest. In Italië zijn zeker 650 besmettingen gemeld en zeventien patiënten zijn overleden.

Over de identiteit van de patiënt in Tilburg is verder nog niets bekendgemaakt. De besmetting werd vastgesteld door onderzoek in het laboratorium van het ziekenhuis. De GGD zoekt op dit moment uit met wie de man in contact is geweest. Zo wordt onder meer onderzocht of hij carnaval heeft gevierd. De kans dat hij andere mensen heeft besmet, kan dan een stuk groter zijn.

"Het RIVM blijft alert op mogelijke nieuwe besmettingen en past hetzelfde protocol toe wanneer nieuwe besmettingen worden ontdekt: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt."

Bruins maakte de eerste virusbesmetting in Nederland bekend tijdens de rechtstreekse tv-uitzending 'Het coronavirus: feiten en fabels' op NPO 1. De minister kreeg een briefje in zijn handen gedrukt dat hij meteen voorlas. Volgens de NOS zou de man "tegen de vijftig jaar" zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions