Clicky

 
Transport Online - ProRail: aangifte tegen chauffeur die op overweg aanrijding veroorzaakte

ProRail: aangifte tegen chauffeur die op overweg aanrijding veroorzaakte

ProRail: aangifte tegen chauffeur die op overweg aanrijding veroorzaakte
27-02-2020 17:12 | Ongevallen | auteur Redactie

BERKEL-ENSCHOT - ProRail gaat aangifte doen tegen de chauffeur die woensdag een aanrijding veroorzaakte op een overweg in Berkel-Enschot/Udenhout. De chauffeur heeft het verbodsbord voor het passeren van de overweg met een voertuig langer dan 10 meter genegeerd.

Wendy de Wild, regiodirecteur van ProRail: “Wij vinden het onacceptabel dat een vrachtwagenchauffeur zich niet houdt aan de regels rond overwegen. Deze vrachtwagen mocht de overweg niet gebruiken. Gelukkig zijn hier nu geen gewonden gevallen, maar dat had heel goed anders kunnen uitpakken. Duizenden reizigers hebben gedurende de rest van de dag hinder van deze aanrijding ondervonden en moesten omreizen via Eindhoven of de bus pakken tussen Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Wij zullen ook de schade aan de infrastructuur van het spoor verhalen op de transporteur.”

ProRail wil mede naar aanleiding van dit ongeval gaan praten met de branchevereniging Transport en Logistiek Nederland om het belang van verantwoord gedrag door beroepschauffeurs op overwegen te benadrukken. Bij dit ongeval is gebleken dat de vrachtwagencombinatie van de chauffeur langer was dan 10 meter en hij hiermee deze overweg niet mocht berijden. Aan beide kanten van de overweg staan borden die dit aangeven. Tevens is gebleken dat de overweg normaal heeft gefunctioneerd voorafgaand aan de aanrijding.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats