Clicky

 
Transport Online - Verdachten van dumpen drugsafval aangehouden

Verdachten van dumpen drugsafval aangehouden

Verdachten van dumpen drugsafval aangehouden
26-02-2020 16:36 | Misdaad | auteur Redactie

ROOSENDAAL - De politie heeft vier mannen aangehouden, die verdacht worden op 29 juli jl. betrokken te zijn geweest bij het dumpen van chemisch drugsafval in de Roosendaals Vliet.

Op dinsdag 4 februari jl. werd in Amsterdam een man (35) uit Amsterdam aangehouden Hij is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De man is verhoord en mocht twee dagen later het cellencomplex verlaten. De politie was ook nog op zoek naar een 43-jarige man uit het Belgische Essen. De man is afgelopen vrijdag door de Belgische politie overgedragen en is voor verder onderzoek ook naar een politiecellencomplex gebracht. De man is diverse keren verhoord en werd maandag weer in vrijheid gesteld, meldt de politie woensdag.

Op maandag 29 juli 2019 werd melding gemaakt van een dumping van afvalstoffen, vermoedelijk afkomstig van de productie van synthetische drugs. Deze dumping had plaatsgevonden in het oppervlaktewater van de Roosendaalse Vliet. In het kanaal werden ongeveer 140 jerrycans gedumpt. Door de politie is daarna een onderzoek ingesteld naar de veroorzakers en de herkomst van deze afvalstoffen. 

In november is de locatie van een laboratorium achterhaald. Er vond toen een onderzoek plaats bij een woning aan de Fianestraat in Bergen op Zoom, waar in een schuur achter de woning een MDMA drugslab werd aangetroffen. Diezelfde dag werden een man (34) uit Bergen op Zoom en een man (57) uit Rucphen aangehouden, die in verband zijn gebracht met dit drugslab. Er werd die dag nog een tweede MDMA drugslab aan de Weststraat in Bergen op Zoom aangetroffen.

De politie onderzoekt nog het verband tussen deze twee laboratoria. Tegen het viertal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Foto's

  • C. van den Enden
    C. van den Enden
  • C. van den Enden
    C. van den Enden

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats