Clicky

 
Transport Online - Brink's verwerft meerderheid van G4S Cash activiteiten voor 860 miljoen dollar

Brink's verwerft meerderheid van G4S Cash activiteiten voor 860 miljoen dollar

Brink's verwerft meerderheid van G4S Cash activiteiten voor 860 miljoen dollar
26-02-2020 16:26 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

RICHMOND - The Brink’s Company, wereldwijd leider in cashmanagementdiensten, beveiligd transport en betalingsoplossingen, kondigde vandaag aan dat het een akkoord heeft bereikt voor de overname van het merendeel van de cash activiteiten van het Britse beveiligings- en cash managementbedrijf G4S plc voor ongeveer 860 miljoen dollar.

De over te nemen G4S-activiteiten genereerden in 2019 een pro-forma omzet van ongeveer 0 miljoen, een bedrijfsresultaat van circa miljoen en een aangepaste EBITDA van zo’n 5 miljoen. De overname voegt 14 nieuwe markten toe aan Brink’s al bestaande activiteiten. De overname is exclusief alle G4S Retail Cash Solutions activiteiten en de cash activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en enkele kleinere markten.

De acquisitie zal naar verwachting in 2020 een positieve bijdrage leveren aan de non-GAAP resultaten en de overnameprijs komt overeen met circa 7,5 keer de aangepaste pro-forma EBITDA over 2019. Het management verwacht gedurende de komende twee jaar kostensynergiën te kunnen realiseren waardoor de aankoopprijs op basis van deze synergiën zal uitkomen op circa 6,5 keer de aangepaste pro-forma EBITDA over 2019. Op basis van volledige synergiën zou de pro-forma jaaromzet van Brink’s in 2020 op ongeveer .6 miljard uitkomen met een aangepaste EBITDA van zo’n 5 miljoen.

Doug Pertz, president en chief executive officer van Brink's, zegt: "Deze overname is onze grootste tot nu toe en laat zien dat we gedisciplineerd te werk gaan bij het inzetten van kapitaal om waarde te creëren. De overname van deze geselecteerde G4S cashactiviteiten is een uitstekende strategische match en biedt een sterk platform voor substantiële groei. Hierdoor kunnen we onze bewezen Strategie 1.0 van autonome omzet- en winstgroei uitbreiden naar 14 nieuwe markten, waaronder cash-intensieve, opkomende groeimarkten in Azië en Oost-Europa.’’

"Daarnaast biedt deze uitbreiding nieuwe mogelijkheden voor versnelde groei nu we onze Strategie 2.0-initiatieven beginnen uit te rollen. Deze zijn gericht op verdere penetratie van het wereldwijde cashecosysteem met nieuwe, minder kapitaalintensieve oplossingen met hoge marges. We kijken ernaar uit om de overname af te ronden, onze strategische plannen uit te voeren en een aanzienlijke omzet- en winstgroei te realiseren".

De overname zal in meerdere stappen worden afgerond, waarbij naar verwachting meer dan de helft van de ondernemingswaarde binnen 60 dagen zal worden afgerond. Afronding van de overname van de resterende deel zal naar verwachting voor 31 december 2020 plaatsvinden op basis van de geschatte tijd die nodig is voor het verkrijgen van de benodigde licenties en andere goedkeuringen.

De transactie omvat activiteiten in 14 nieuwe markten: Nederland, Maleisië, Roemenië, België, Ierland, Koeweit, Tsjechië, de Filippijnen, de Dominicaanse Republiek, Cyprus, Indonesië, Litouwen, Estland en Letland.

De overname wordt gefinancierd met contanten en een bestaande kredietfaciliteit. Het bedrijf zou de Europese of Amerikaanse schuldmarkt kunnen opgaan om de leencapaciteit te vergroten. Deze transactie zal de veertiende overname zijn van Brink’s sinds maart 2017, voor een totaalbedrag van ongeveer ,,95 miljard. In totaal zullen deze acquisities naar verwachting een aangepaste EBITDA van ongeveer 0 miljoen opleveren, wat resulteert in een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer 6,5 keer de aangepaste EBITDA, inclusief synergiën.

Brink’s is van plan om aanvullende informatie over de overname, en de te verwachten bijdrage aan het strategische plan voor de komende drie jaar (2020 - 2022) te delen tijdens de Investor Day in New York op 1 juni.

BofA Securities treedt namens Brink’s op als financieel adviseur en Allen & Overy LLP als juridisch adviseur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats