Clicky

 
Transport Online - ILT doet onderzoek bij drie verdachte Rotterdamse transportbedrijven

ILT doet onderzoek bij drie verdachte Rotterdamse transportbedrijven

ILT doet onderzoek bij drie verdachte Rotterdamse transportbedrijven
26-02-2020 13:36 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - Begin deze week vonden onaangekondigde controles plaats bij drie transportbedrijven in de Rotterdamse haven. Samen met de Landelijke eenheid, de regionale politie en vergunningverlener NIWO onderzocht de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de vergunningen, de registratie van rij- en rusttijden en de arbeidsrelatie met werknemers.

Check tachograafdata en vergunningen

De handhavers lazen onder meer over een periode van drie maanden de tachografen uit van de aanwezige vrachtwagens. De inspecteurs gaan de geregistreerde rij- en rusttijden analyseren om te beoordelen of chauffeurs niet te lang achter het stuur zitten en voldoende rust nemen. Bij de controle van de papieren van de chauffeurs werden diverse valse vergunningen aangetroffen.

In de administratie zijn diverse onregelmatigheden geconstateerd. Zo kon één van de bedrijven geen verplichte tachograafdata overleggen. De ILT nam een deel van de administratie in beslag. Het gaat hier om onder meer de personeels- en ritadministratie. De ILT onderzoekt deze om te achterhalen of de ondernemingen gebruik maken van legale chauffeurs met arbeidscontracten die aan de regelgeving van de sociale zekerheid voldoen.

Nader onderzoek

Het onderzoek volgt op diverse signalen en meldingen dat er zaken mis zijn bij de bedrijven. Vooraf is informatie door de samenwerkende handhavende organisaties uitgewisseld. Nader onderzoek van de in beslag genomen administratie moet uitwijzen welke bestuursrechtelijke en strafrechtelijke sancties de transportondernemingen tegemoet kunnen zien.

Misstanden tegengaan

Met deze gezamenlijke aanpak wil de overheid overtredingen, misstanden en oneerlijke concurrentie in de sector terugdringen. Dit draagt bij aan het welzijn van de chauffeurs, de veiligheid op de weg en een eerlijke concurrentie.

NB: De ILT heeft niet bekendgemaakt om welke transportbedrijven het gaat.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats