Clicky

 Een toren van nieuwe Volvo-trucks in spectaculaire introductiefilm

Een toren van nieuwe Volvo-trucks in spectaculaire introductiefilm [+video's]
26-02-2020 10:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GÖTEBORG - Met haar nieuwste introductiefilm bereikt Volvo Trucks letterlijk nieuwe hoogten. Om het vermogen en de kracht van de nieuwe voertuigen te demonstreren, bouwde Volvo een kolossale trucktoren van 15-meter hoog en 58 ton zwaar. Alle vier nieuwe trucks (FMX, FH16, FH en FM) werden hiervoor boven op elkaar gestapeld. En CEO Roger Alm stond er bovenop.

In de trucksector is het uitbrengen van een nieuwe truck een enorm project. Maar het uitbrengen van vier trucks tegelijkertijd is uniek. Bij het vernieuwen van de volledige zware truck range koos Volvo Trucks voor een andere aanpak.

De bijzondere film speelt zich af in het holst van de nacht en begint met het tonen van de trucktoren die als een enorme rots in de verte oplicht. Bij het afspelen zien we wolven op de voorgrond en vangen we een glimp op van een vrouwelijke chauffeur. Naarmate de film het hoogtepunt nadert, compleet met rook- en lichteffecten, zien we dat Roger Alm, de CEO Volvo Trucks, bovenop de trucktoren staat.

De film komt een dag eerder uit dan de officiële introductie in Europa van de zware range met Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX. De vier trucks vertegenwoordigen ongeveer 90 procent van de leveringen van Volvo Trucks in Nederland.

“Dit is onze grootste introductie ooit bij Volvo Trucks. De impact van deze trucks op de winstgevendheid en het concurrentievermogen van onze klanten zal enorm zijn, zowel voor hun bedrijfsresultaten als in de strijd om de beste chauffeurs. Ik ben gewend om overal bovenop te zitten, maar voor mij was de fotoshoot met de trucktoren toch wel bijzonder. En eerlijk gezegd heb ik ook wel een beetje hoogtevrees. Maar ik maak me gelukkig niet zo gauw druk”, zegt Roger Alm, CEO van Volvo Trucks.

De film werd eind 2019 opgenomen op een testterrein buiten Göteborg, de thuisstad van Volvo in Zweden. De trucktoren en de meeste visuele effecten zoals de rook en de lichteffecten zijn echt, zoals blijkt uit een Behind-the-Scenes-film.

“We hadden ongeveer een maand nodig om de toren te ontwerpen, te bouwen en te controleren of deze veilig genoeg was om ermee te rijden. Dit werd met name mogelijk gemaakt door de robuuste Volvo FMX-bouwtruck met het nieuwe 38 tons-tandemstel die het gewicht van de andere trucks kon dragen. Maar het vereiste ook een constante snelheid en koers, die mogelijk werden gemaakt door de Volvo Dynamic Steering-technologie en een bekwame truckchauffeur”, aldus Markus Wikström, ingenieur bij Volvo Trucks die deel uitmaakte van het technische team achter de toren.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions