Transport Online - WK shorttrack in Zuid-Korea afgelast vanwege coronavirus

WK shorttrack in Zuid-Korea afgelast vanwege coronavirus

WK shorttrack in Zuid-Korea afgelast vanwege coronavirus
26-02-2020 10:01 | Sport | auteur ANP

LAUSANNE - Het wereldkampioenschap shorttrack in Seoul, Zuid-Korea, is afgelast vanwege het coronavirus. Dat heeft de internationale schaatsunie (ISU) laten weten. Misschien wordt het evenement op een later tijdstip of op een andere locatie gehouden. Het WK stond, met een sterke Nederlandse delegatie, gepland van 13 tot en met 15 maart. Eerder al werd ook het WK tafeltennis in Zuid-Korea uitgesteld.

"Het spijt ons zeer dat we deze maatregel hebben moeten treffen, maar we hadden geen keus", zo laat de ISU in een verklaring weten. "Er is te veel onzekerheid omtrent de verspreiding van het virus. Een andere locatie vinden is gezien de omstandigheden op dit moment heel lastig. Toch willen we vooralsnog niet uitsluiten dat het evenement op een later tijdstip wordt gehouden."

"Dit is natuurlijk enorm balen", zegt bondscoach Jeroen Otter in een eerste reactie bij de NOS. "Drie toernooien stonden met vette letters in onze agenda. De worldcup in Dordrecht, het Europees kampioenschap en natuurlijk het WK. Seoul is een prachtige plek om te rijden en we waren er hard voor aan het trainen. Dit is enorm balen, een klap in het gezicht van de atleten. Maar uiteraard hebben we alle begrip voor deze beslissing. Eerlijk gezegd komt het ook niet helemaal als een verrassing."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions