Transport Online - Rommelige ochtendspits door sneeuwval

Rommelige ochtendspits door sneeuwval

Rommelige ochtendspits door sneeuwval
26-02-2020 08:30 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Sneeuwval zorgt woensdagochtend voor een rommelige ochtendspits, vooral in het zuiden van het land. Sneeuwbuien kleuren de wereld, en dus ook de wegen, kortstondig wit en op een aantal plekken zijn ongevallen gebeurd, meldt de ANWB.

Op de A59 Oss richting knooppunt Zonzeel heeft bij Made een ongeval plaatsgevonden met meerdere auto's en een vrachtwagen. De rechterrijstrook is dicht. De A27 van Breda naar Utrecht is dicht na een ongeluk met een vrachtwagen bij Oosterhout.

In het westen, midden en zuiden ontstond volgens Weeronline op sommige plekken een sneeuwdek van een paar centimeter. Voor verschillende plaatsen gaat het om de eerste sneeuw van deze winter. De sneeuw bleef ook liggen op wegen, met gladheid als gevolg.

Nieuwe winterse buien

Rijkswaterstaat meldt dat er volop wordt gestrooid en roept weggebruikers op extra alert te zijn en als ze gaan rijden, hun rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden. Vanwege de vakantieperiode valt het overigens mee met het aantal kilometers file op de weg, maar door de gladheid is het volgens een zegsman van Rijkswaterstaat wel drukker dan de afgelopen dagen.

De sneeuw verdwijnt woensdagochtend snel, aldus Weeronline, aangezien de temperatuur boven het vriespunt ligt. De regio's Rotterdam en Waalwijk kregen te maken met de meeste sneeuw. Daar werd een sneeuwdek van 3 centimeter gemeten.

De sneeuwbuien trekken geleidelijk naar het oosten weg, maar helemaal droog wordt het nog niet. Vanuit het noordwesten volgen nieuwe winterse buien, met kans op hagel, natte sneeuw en een klap onweer. Zoveel sneeuw als in de nacht van dinsdag op woensdag verwacht Weeronline echter niet. Donderdag is er opnieuw kans op sneeuw.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions