Clicky


 


Cabinepersoneel TUI Fly gaat actievoeren

Cabinepersoneel TUI Fly gaat actievoeren
25-02-2020 19:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

SCHIPHOL - Het cabinepersoneel van Tui Fly gaat actievoeren, dat is vanmiddag 25 februari tijdens een ledenbijeenkomst besloten. FNV had eerder uit naam van het cabinepersoneel een ultimatum gesteld, dat maandag 24 februari verliep. Het cabinepersoneel wil dat de FNV voor hen gaat onderhandelen voor hun allereerste cao. De reisorganisatie weigert tot nog toe met de FNV in gesprek te gaan.

"Het personeel is het zat. TUI luistert gewoon niet naar haar eigen mensen, die willen  dat FNV Luchtvaart voor hen onderhandelt. Inmiddels is een flinke meerderheid van het cabinepersoneel lid van de FNV geworden", zegt FNV-bestuurder Luchtvaart David van de Geer. "Wij willen een fatsoenlijke cao", zegt purser Gary Gummels. "Onze piloten hebben een cao. Onze collega’s bij andere luchtvaartmaatschappijen hebben een cao. Alleen wij hebben die niet en wij kunnen die wel heel goed gebruiken."

Veel flex-contracten

De grootste problemen bij TUI zijn de hoge werkdruk en de grote hoeveelheid flex-contracten. "Mede daardoor ontstaat er een angstcultuur. Mensen zijn bang om iets te zeggen, omdat dit repercussies kan hebben voor hun werk", vertelt Van de Geer. Een ander negatief effect van de grote hoeveelheid mensen die met een onzeker arbeidscontract werken is, dat er te vaak te weinig ervaring aan boord is. "De kerntaak van het cabinepersoneel is het garanderen van de veiligheid aan boord. Die taak komt op deze manier steeds meer onder druk te staan", stelt Van de Geer.

Werkonderbrekingen

"Onze leden stemmen voor actie. We beginnen met publieksvriendelijke acties, maar de leden hebben aangegeven dat ze ook klaarstaan voor werkonderbrekingen. TUI probeert op alle mogelijke manieren gesprekken met ons te omzeilen. Hun laatste poging is om zelf een nep-vakbond op te zetten. We hopen dat het bestuur tot bezinning komt en gewoon met ons in gesprek gaat", zegt Van de Geer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats