Transport Online - Twee coronabesmettingen in wintersportregio Tirol

Twee coronabesmettingen in wintersportregio Tirol

Twee coronabesmettingen in wintersportregio Tirol
25-02-2020 13:52 | Gezondheid | auteur ANP/RTR

INNSBRUCK - In de Oostenrijkse deelstaat Tirol zijn twee gevallen van het coronavirus geconstateerd. Deelstaatspremier Günther Platter heeft dit bevestigd. Het gaat om twee mannen van 24 jaar uit Innsbruck. Tirol behoort tot de populairste wintersportgebieden van Europa.

De twee patiënten hebben lichte koorts en hebben het virus waarschijnlijk in aangrenzend Italië opgelopen, meldden Oostenrijkse media. Het zijn de eerste gevallen in het Alpenland. In de noordelijke stad Linz is mogelijk ook iemand besmet. Maar dat is nog niet door onderzoek bevestigd. Het gaat om een 55-jarige man die met een groep toeristen naar Venetië is geweest.

In Kroatië is ook voor het eerst een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Het gaat hier volgens premier Andrej Plenkovic eveneens om een jonge man. Hij is opgenomen in een ziekenhuis in Zagreb. De patiënt was enkele dagen op bezoek in Milaan.

Het uit China afkomstige virus is nu in tien landen van de Europese Unie opgedoken. Het gaat om bijna 340 gevallen waarvan er vijftig buiten Italië zijn geconstateerd. Van die vijftig patiënten is er een in Frankrijk overleden en zijn er nog dertien ziek. In Italië zijn al zeven doden door het virus gevallen en is slechts een patiënt genezen.

In het noordwesten van Engeland is dinsdag een school gesloten na de terugkeer van een groep scholieren en leraren die in Italië op skivakantie was geweest, berichtte SkyNews. Het schoolhoofd wil "het risico van besmetting tot een minimum beperken" en houdt de school in Northwitch voor de rest van de week dicht.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions