Transport Online - Nederlanders in hotel op Tenerife 14 dagen in quarantaine

Nederlanders in hotel op Tenerife 14 dagen in quarantaine

Nederlanders in hotel op Tenerife 14 dagen in quarantaine
25-02-2020 13:14 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - Zeker dertien Nederlanders moeten veertien dagen in quarantaine in het Hotel H10 Costa Adeje Palace op Tenerife. Zij moeten daar blijven omdat bij een 69-jarige Italiaan die in het hotel verbleef het coronavirus is vastgesteld.

De man is afkomstig uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije waar inmiddels van een uitbraak sprake is. Zo’n duizend gasten die in het hotel verblijven, onder wie de dertien Nederlanders en meer dan honderd Belgen, moeten op hun kamer blijven en worden op het virus getest.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit hoeveel Nederlanders er precies in het hotel zijn. Net als het RIVM raadt het de Nederlanders aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. Zes Nederlanders boekten via D-reizen, vijf via Sunweb en twee via Corendon. De boekingen van D-reizen zijn ondergebracht bij TUI.

"TUI-vertegenwoordigers zijn ter plaatse en zullen contact onderhouden met onze klanten. Alle gasten is gevraagd op hun kamer te blijven. Ze worden verzorgd door het hotel. We blijven de situatie nauwlettend volgen en hebben contact met het hotel en de lokale autoriteiten", aldus TUI. Ook meldt TUI dat geplande reizen naar Tenerife naar andere hotels gewoon doorgaan.

Corendon zegt telefonisch contact te hebben met de gasten. "De gasten wachten in hun kamer op verdere instructies van het hotelmanagement en de Spaanse autoriteiten. Het is een complete lockdown, net zoals bij het cruiseschip."

Eerder was op het Canarische eiland La Gomera het virus geconstateerd bij een Duitse man.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions