Clicky

 
Transport Online - FNV begint rechtszaak tegen DuPont vanwege blootstelling aan gifstof

FNV begint rechtszaak tegen DuPont vanwege blootstelling aan gifstof

FNV begint rechtszaak tegen DuPont vanwege blootstelling aan gifstof
24-02-2020 19:04 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Vakbond FNV begint een rechtszaak tegen chemieconcern DuPont. Dat doet FNV namens vijftien oud-werknemers die tijdens hun werk jarenlang zijn blootgesteld aan het giftige oplosmiddel dimethylacetamide (DMAc). Die stof kan onvruchtbaarheid veroorzaken en ervoor zorgen dat een kind dood wordt geboren.

DuPont is volgens de bond aansprakelijk voor de schade bij oud-werknemers die met de stof in aanraking zijn gekomen. Het Bureau Beroepsziekten van FNV deed eerder onderzoek naar DuPont naar aanleiding van een uitzending van EenVandaag. Dat actualiteitenprogramma onthulde in 2016 dat 33 van de 35 onderzochte oud-medewerkers gezondheidsproblemen hadden overgehouden aan hun blootstelling aan DMAc. De Inspectie SZW stelde in een rapport dat de meetmethoden en de beschermingsmaatregelen bij DuPont onvoldoende waren. Omdat het chemieconcern de aansprakelijkheid afwijst, brengt FNV de zaak nu voor de rechter.

Volgens de advocaat van FNV zijn meerdere vrouwelijke oud-werknemers tegen hun wens kinderloos gebleven door de blootstelling aan het gif. Zij eist een schadevergoeding van ruim 1 miljoen euro van DuPont. Het bedrijf zegt dat het de dagvaardingen nog bestudeert en wil inhoudelijk verder niks kwijt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions