Transport Online - Bierfamilie en smoothiepartij stappen in bij Tony's Chocolonely

 


Bierfamilie en smoothiepartij stappen in bij Tony's Chocolonely

Bierfamilie en smoothiepartij stappen in bij Tony's Chocolonely
24-02-2020 17:29 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - De Belgische bierfamilie De Spoelberch en de oprichters van smoothiemerk Innocent worden voor een derde eigenaar van chocoladebedrijf Tony's Chocolonely. Tony's-topman Henk Jan Beltman bevestigt dat na berichtgeving door de Belgische zakenkrant De Tijd.

Onlangs waren er al berichten dat de familie De Spoelberch, een belangrijke aandeelhouder van bierreus AB InBev, in vergaande onderhandelingen was over een deelneming via investeringsvehikel Verlinvest. De familie trekt uiteindelijk samen op met JamJar, het investeringsfonds van de oprichters van Innocent. Volgens De Tijd pompen ze samen 36 miljoen euro in de Nederlandse onderneming. Beltman doet zelf geen uitspraken over de financiële details.

Tony's was al een tijdje op zoek naar extra partners. Onder meer voor de eerder aangekondigde chocoladefabriek in Pakhuis De Vrede in Zaandam waren extra geldschieters nodig. Met de bouw zijn forse investeringen gemoeid. De internationale chocoladefabrikant Barry Callebaut wordt ingeschakeld om te helpen bij de productie. Tony's wil ook een achtbaan in de fabriek laten bouwen, om bezoekers te trekken. Er wordt nog gezocht naar een vastgoedpartner die het pand kan overnemen. Dan kan Tony's het vastgoed van zijn balans halen en in plaats daarvan huur betalen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden