Clicky

 Vrachtwagenchauffeur bedreigd met messen en geweren door migrantenbende

Vrachtwagenchauffeur bedreigd met messen en geweren door migrantenbende
24-02-2020 16:52 | Buitenland | auteur Redactie

REIMS - Een doodsbange vrachtwagenchauffeur werd donderdagavond 20 februari bij ​​een Frans tankstation bedreigd met wapens en messen. Dat meldt de Britse Road Haulage Association (RHA).

De chauffeur meldt dat hij werd bedreigd door een migrantenbende terwijl hij geparkeerd stond langs de A26 in Guignicourt, in de buurt van Reims, zo'n 240 kilometer van Calais. De politie werd gebeld en de chauffeur kon zijn rit voortzetten, maar na het incident was de chauffeur erg geschrokken.

Vrijdagochtend werden nog twee aanvallen op vrachtwagenchauffeurs gemeld bij de RHA nabij Calais. Een menigte van honderd migranten gooide op de Franse N216 stenen naar de ramen en spiegels van met name Britse vrachtwagens die weigerden te stoppen.

Tevens werd er melding gedaan van zo'n dertig á veertig migranten die de beveiligde zone naar de haven blokkeerden.

Eerder deze maand gebruikte een bende van ongeveer twintig migranten messen, ijzeren staven en bakstenen terwijl ze een vrachtwagen buiten Calais aanvielen. De chauffeur meldde dat zijn voorruit tijdens deze aanval werd ingeslagen.

De RHA dringt nogmaals bij de Franse autoriteiten aan op het feit dat zij meer moeten ondernemen voor de veiligheid van de vrachtwagenchauffeurs. De laatste tijd wordt weer een toename gezien van het aantal migranten en hun agressieve benadering van vrachtwagens.

Franse autoriteiten meldden dat in 2019 tenminste 23.000 migranten zijn betrapt bij het illegaal binnenkomen van het Verenigd Koninkrijk met vrachtwagens vanuit Calais of de Kanaaltunnel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats