Transport Online - TV-Zender met Weer & Verkeer

TV-Zender met Weer & Verkeer

TV-Zender met Weer & Verkeer
08-12-2008 10:25 | Algemeen | auteur de redactie
AMSTERDAM - ­ Weerbedrijf Meteo Consult en mediabedrijf Chellomedia lanceren vandaag het nieuwe digitale televisiekanaal `Weer & Verkeer'. Het kanaal, dat ruim 1 miljoen huishoudens bereikt, combineert weernieuws met de meest actuele verkeersinformatie in Nederland en Europa. Nieuwe technieken geven een uitgebreider beeld dan andere informatiediensten. Zo biedt de zender voor het eerst een neerslagradar die niet alleen regen, maar ook sneeuw en ijzel in aparte kleuren aangeeft. Het bestaande Weerkanaal van beide bedrijven gaat op in het nieuwe kanaal.

Harry Otten, directeur van Meteo Consult: "Ik denk dat het weer en verkeer tv-kanaal in de informatiebehoefte van mensen voorziet. We bieden daarbij gemak en de vertrouwde gezichten bij het weer. Onze nieuwe neerslagradar die regen, sneeuw en ijzel apart zichtbaar maakt, kan van groot belang zijn in het komende winterseizoen, waarbij de weersomstandigheden de ochtend- en avondspits sterk kunnen beïnvloeden. Een automobilist kan hierdoor beslissen welke route het verstandigst is."

Het Weer & Verkeer kanaal zendt 24 uur per dag in blokken van 10 minuten uit. De informatie wordt continu ververst en kent live-presentatie. Het kanaal kent vele nieuwe onderdelen en maakt gebruik van moderne grafische computertechnieken. Naast de neerslagradar is het de bedoeling om binnen enkele maanden reistijdverwachtingen af te geven. Hierdoor is de kijker continue op de hoogte van de actuele weer- en verkeerssituatie in de spits in Nederland of op weg naar een skibestemming in Europa.

Weer en Verkeer wordt gemaakt in en uitgezonden vanuit de studio's van Meteo Consult in Wageningen. De verkeersinformatie is afkomstig van Verkeerscentrum Nederland (VCNL) De presentatie is in handen van bekende tv-meteorologen, onder wie Margot Ribberink, Reinier van de Berg, Dennis Wilt, Jordi Bloem, Alfred Snoek en Amara Onwuka.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions