Clicky


Lineage Rijkevorsel breidt uit met ultramodern vrieshuis

Lineage Rijkevorsel breidt uit met ultramodern vrieshuis
24-02-2020 10:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

RIJKEVORSEL - In aanwezigheid van de Europese directie opende Lineage Rijkevorsel zijn nieuwe, duurzame vrieshuis. Met de opening van dit vrieshuis zet het bedrijf opnieuw een belangrijke stap richting Europese groei. Een mobile racking systeem waarbij elke pallet efficiënt bereikbaar is en een automatisch rangeersysteem uniek in de sector, maken van deze hal een ultramoderne ruimte met optimale opslagcapaciteit.

Bij de overname van Van Soest Coldstores in juli 2019, was het hoofddoel voor Lineage Europese groei in de sector. De bouw van dit vrieshuis maakt deel uit van deze uitbreidingsstrategie. Het maakt tegelijk dat de site in Rijkevorsel vanaf nu semigeautomatiseerd is.

Samen met de volledig geautomatiseerde vestiging in Ieper, is Lineage nu in staat om zijn klanten in de breedte te bedienen, met als belangrijke toegevoegde waarde het herverpakken, invriezen en koelen van voedingsmiddelen. “Dankzij het aanbieden van deze extra services, kunnen productiebedrijven uit de regio – maar ook nationale en internationale spelers – bij Lineage terecht voor een totaalservice wat betreft temperature controlled logistics en profiteren ze mee van de voordelen van ons uitgebreide netwerk", aldus Anton Mauritz.

Veiligheid loopt als een rode draad door alles wat Lineage onderneemt. “Wij staan ervoor dat onze mensen met plezier komen werken en dit in alle veiligheid”, aldus Duco Buijze, SVP Lineage Europe. “Daarnaast dragen wij duurzaamheid bij Lineage hoog in het vaandel”.

Er werden dan ook forse investeringen gedaan om een veilige en duurzame werking van deze hal te garanderen. Op het dak van de volledige locatie werden zonnepanelen voorzien en er wordt gewerkt met ammoniak als natuurlijk koelingsmiddel. Het bedrijf doet ook aan warmtewinning, waarbij de warmte die vrijkomt uit de koelingsinstallatie gerecupereerd wordt om de burelen te verwarmen en van warm water te voorzien. Zelfs de restwarmte
wordt door een verwerkingsbedrijf in de buurt gebruikt, er gaat dus niks verloren.

De bouw van de nieuwe hal verhoogt ook het rendement van de oudere hal. De opslagcapaciteit van de site in Rijkevorsel werd geoptimaliseerd, waardoor de koeling uiterst efficiënt gebeurt en er amper verlies is. Een bijkomend voordeel van deze semigeautomatiseerde hal is dat eenlingen de restpallets beter bereikbaar zijn, wat een behoorlijke tijdswinst betekent in de verwerking ervan.