Clicky

 
Transport Online - Start van de lente is één van de vroegste ooit

Start van de lente is één van de vroegste ooit

Start van de lente is één van de vroegste ooit
23-02-2020 09:56 | Binnenland | auteur ANP

WAGENINGEN - Door de extreem warme winter loopt de ontwikkeling van planten vijf weken voor op de gemiddelde ontwikkeling van vijftig jaar geleden en 2,5 week voor op het gemiddelde van de afgelopen 19 jaar. Hiermee is de start van de lente gelijk aan die van 2008 en 2016, die de vroegste ooit waren. Dit blijkt uit een analyse van bloeiwaarnemingen die via Natuurkalender.nl zijn doorgegeven.

Het netwerk De Natuurkalender onderzoekt hoe de timing is van de jaarlijks terugkerende verschijnselen in de natuur. Als de bloeiwaarnemingen van sneeuwklokje, hazelaar, els, gele kornoelje, klein hoefblad, sleedoorn en speenkruid worden vergeleken met de normale situatie dan is de bloei dit jaar 35 dagen eerder. Sinds de registratie van de waarnemingen in 2001 waren 2008 en 2016 net zo vroeg.

Het effect van de hoge temperaturen is overduidelijk zichtbaar in de natuur. Overal bloeien bloembollen en komen struiken in blad. De gemiddelde temperatuur over januari en februari gaat waarschijnlijk uitkomen op 6,8 graden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions