Clicky

 
Transport Online - Max Verstappen tevreden na eerste testweek

Max Verstappen tevreden na eerste testweek

Max Verstappen tevreden na eerste testweek
21-02-2020 17:13 | Sport | auteur ANP

BARCELONA - Max Verstappen kijkt tevreden terug op de eerste testweek voor het nieuwe Formule 1-seizoen. De Nederlandse coureur van Red Bull reed woensdag de meeste rondes van allemaal (168) en maakte ook vrijdagochtend de meeste kilometers. "We hebben veel ronden kunnen rijden en veel data kunnen verzamelen, dat is in deze fase het belangrijkste. Rondetijden zeggen op dit moment helemaal niets", zei Verstappen, die na de lunch het stuur overdroeg aan teamgenoot Alexander Albon.

Met de betrouwbaarheid van de RB16 zit het wel goed, zo bleek tijdens de eerste testdriedaagse in Barcelona. Al stond Verstappen vrijdag wel even in de pits omdat er iets was afgebroken aan de achterkant van de auto. "Er hing ineens een wiel in de lucht, dus ja, dat merk je wel", zei de 22-jarige coureur. De monteurs van Red Bull wisten de schade snel te herstellen, waardoor Verstappen in de ochtendsessie in totaal 86 rondes kon afleggen. Zijn snelste rondje ging in 1.17,636, bijna 2 seconden langzamer dan Valtteri Bottas in de Mercedes. "We hebben ons hele testprogramma kunnen afwerken. Het was een goede eerste week."

De Limburger benadrukte later op Verstappen.nl dat de motor van zijn racewagen voldoet aan de verwachtingen. "De vooruitzichten die Honda me heeft laten zien, zijn nog altijd waargemaakt. Tot dusverre loopt de Honda-motor erg soepel en ziet het er goed uit. We hebben in Barcelona nog niet op de maximale motorstand gereden."

Verstappen had in 2019 een vierde motor nodig voor zijn bolide en kreeg daarvoor een reglementaire gridstraf. Voor het nieuwe seizoen mikt Honda op het gebruik van de drie toegestane motoren. "Vorig jaar hebben we alleen power units gewisseld als dat de prestaties bevorderde. Het waren best grote upgrades, vandaar. Dit jaar proberen we het seizoen zonder straffen door te komen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions