Transport Online - Cargo konvooi met medische hulpgoederen geschonken door Qatar Airways naar China voor bestrijding coronavirus

Cargo konvooi met medische hulpgoederen geschonken door Qatar Airways naar China voor bestrijding coronavirus

Cargo konvooi met medische hulpgoederen geschonken door Qatar Airways naar China voor bestrijding coronavirus
21-02-2020 17:04 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

QATAR - Vijf vrachtvliegtuigen van Qatar Airways vertrokken vandaag richting China met ongeveer 300 ton medische hulpgoederen die door de luchtvaartmaatschappij worden gedoneerd ter ondersteuning van de hulpacties bij de bestrijding van het Coronavirus. De vijf vluchten vertrokken één na één met bestemming Beijing, Shanghai en Guangzhou en maken deel uit van het aanbod van Qatar Airways van gratis luchtvrachtvervoer voor medische hulp die door Chinese ambassades en consulaten wereldwijd wordt georganiseerd om de coronavirus-noodtoestand te bestrijden.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group Chief Executive van Qatar Airways zegt hierover: "Toen deze crisis begon, wisten we dat we moesten bijdragen om onze vrienden in China te steunen. Als een van de grootste vrachtluchtvaartmaatschappijen ter wereld, bevinden we ons in een unieke positie waarin we onmiddellijk humanitaire steun kunnen bieden door het leveren van vliegtuigen, het doneren van medische hulpmiddelen en het coördineren van de logistieke organisatie.

Door samen te werken met de Chinese ambassade in Qatar, hopen we met onze gezamenlijke inspanningen de verdere verspreiding van dit virus te beperken, de last voor het lokale medische personeel te verlichten en de getroffen gemeenschappen in China te ondersteunen".

Zijne Excellentie de heer Zhou Jian, Ambassadeur van de Volksrepubliek China in de staat Qatar, die het vertrek van het konvooi bijwoonde samen met de GCEO van Qatar Airways voegt hieraan toe: "Op dit kritieke moment waarop de voltallige Chinese bevolking tegen het Coronavirus strijdt, heeft Qatar Airways een 'Green Channel' geopend voor het doneren en transporteren van medische hulpgoederen naar China. Dit is een kanaal van liefde, vriendschap, solidariteit en hoop. We zijn daar uitermate dankbaar voor.

De goedheid van Qatar weerspiegelt perfect de broederlijke vriendschap die de regering van Qatar en zijn inwoners hebben met het Chinese volk. Het is ook een symbool van het internationalisme van Qatar en een symbool van solidariteit tussen de internationale gemeenschap om samen te staan in tijden van moeilijkheden. Namens de Chinese regering en het Chinese volk wil ik onze oprechte dank betuigen aan de bevolking van Qatar.”

Het konvooi van vandaag volgt op een eerdere lading medische noodhulp die op 2 februari 2020 door Qatar Airways Cargo naar Shanghai werd overgevlogen. De vracht omvatte 100.000 mondmaskers van medische kwaliteit N95 en 2.700 wegwerplatexhandschoenen, die een essentiële bescherming bieden aan de gezondheidswerkers die de klok rond werken in de ziekenhuizen in de provincie Hubei, het epicentrum van het virus. De luchtvaartmaatschappij is van plan om in de komende weken extra schenkingen uit te voeren en te vervoeren.

Het 'Green Channel'-initiatief voor gratis luchtvervoer werd op 7 februari 2020 gezamenlijk aangekondigd door Qatar Airways en de Chinese ambassade in Qatar. Qatar Airways is de eerste internationale luchtvaartmaatschappij die vrijwillig hulpvluchten uitvoert.

Qatar Airways werkt ook nauw samen met de Wereldgezondheidsorganisatie en lokale autoriteiten wereldwijd om de gezondheid en veiligheid van haar werknemers en passagiers te vrijwaren. De moderne vloot wordt beschermd met High-Efficiency Particulate Air (HEPA) filtratiesystemen, waardoor 99,97% van de fijne deeltjes uit de circulerende lucht in de cabine wordt verwijderd waardoor de verspreiding van schimmels, virussen en bacteriën via de lucht sterk wordt beperkt.

Qatar Airways exploiteert een moderne vloot van meer dan 250 vliegtuigen via zijn hub, Hamad International Airport (HIA), naar meer dan 170 bestemmingen wereldwijd. De snelst groeiende luchtvaartmaatschappij ter wereld voegt in 2020 elf nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk: Osaka, Japan; Santorini, Griekenland; Dubrovnik, Kroatië; Almaty en Nur-Sultan, Kazachstan; Accra, Ghana; Cebu, Filippijnen; Lyon, Frankrijk; Trabzon, Turkije; Siem Reap, Cambodja en Luanda, AngolaNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions