Transport Online - Door brand 'verloren' schuur in Bentelo zat vol met kippen

 


Door brand 'verloren' schuur in Bentelo zat vol met kippen

Door brand 'verloren' schuur in Bentelo zat vol met kippen
21-02-2020 15:28 | Binnenland | auteur ANP

BENTELO - [update 21:30 uur] Duizenden kippen hebben een brand, vrijdag in een grote schuur in het Overijsselse Bentelo, niet overleefd. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis en vier anderen werden door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd.

De kippenschuur van 100 meter lang en 25 meter breed aan de Bentelerhaarweg is volledig in de as gelegd, aldus de brandweer Twente. Die wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar het woonhuis en een koeienstal op het erf.

Bij de brand kwam veel rook vrij, die in de wijde omtrek te zien was. De brandweer kreeg bij het bluswerk hulp van diverse korpsen uit de regio.

De laatste jaren lijkt het aantal branden in kippenschuren, varkensstallen en op andere boerderijen toe te nemen. "Daar gaan we weer. Vanmiddag zijn er duizenden kippen omgekomen door brand in hun stal. De arme dieren zaten vast in een brandende val", twitterde Wakker Dier.

Augustus vorig jaar werden 1500 varkens gedood door een brand in Streefkerk, een maand eerder kwamen veel varkens om in de vlammen in Linschoten en in april kostte een brand in Renswoude duizenden kippen het leven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden