Transport Online - Proef bij Velsertunnel voor te hoog beladen vrachtwagens

Proef bij Velsertunnel voor te hoog beladen vrachtwagens

Proef bij Velsertunnel voor te hoog beladen vrachtwagens
27-11-2008 20:19 | Algemeen | auteur de redactie
Rijkswaterstaat start vrijdag 28 november 2008 een proef met een aangepast voorwaarschuwingssysteem voor te hoog beladen vrachtwagens bij de Velsertunnel. Het doel is om het aantal te hoog beladen vrachtwagens voor de ingang van de tunnel te verminderen waardoor onnodige files voorkomen worden. En tegelijkertijd de bereikbaarheid van de regio verbetert. De proef vindt plaats aan de zuidzijde van de Velsertunnel en duurt van maandag 28 november 2008 tot en met 28 februari 2009.

Gemiddeld tien keer per dag negeren te hoog beladen vrachtwagens de waarschuwingsborden. Wanneer dit gebeurt verschijnt er automatisch een stopteken. Met als gevolg dat zij, maar ook het achterliggende verkeer, moeten stoppen. Deze situatie veroorzaakt onnodige files en ergernis bij andere weggebruikers. Daarnaast kan een te hoog beladen vrachtwagen, die het stopteken negeert, schade veroorzaken aan de Velsertunnel en extra vertraging.

Een tekstkar toont een foto van een te hoog beladen vrachtwagen. Dit moet ervoor zorgen dat de bestuurder van de te hoge vrachtwagen de volgende afslag (N202) neemt voor een alternatieve route en niet zijn weg vervolgt naar de Velsertunnel. Inmiddels staan camera’s op de A22 richting Alkmaar. Vanaf 27 november staat de tekstkar op de A22 na het viaduct van de A9.

Het systeem wordt geleverd door de VerkeersInformatieDienst.


Eind april 2009 worden de resultaten van de proef bekend gemaakt. De proef geeft inzicht in nut en noodzaak van de aanpassingen aan het voorwaarschuwingssysteem. Op basis van de onderzoeksresultaten wordt bekeken of de proef definitief kan worden toegepast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions