Clicky

 
Transport Online - Reizigers enthousiast over automatisch bestuurde trein

Reizigers enthousiast over automatisch bestuurde trein

Reizigers enthousiast over automatisch bestuurde trein
21-02-2020 10:10 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

UTRECHT - Reizigers die onlangs hebben meegedaan aan een proef met een automatisch bestuurde trein zijn daar enthousiast over. Dat meldt ProRail. Tussen 12 en 17 februari reden elke dag vijftig passagiers mee met zo'n trein, die reed op het traject Groningen-Buitenpost. Hoewel de trein automatisch reed, was er wel een machinist aan boord die de verantwoordelijkheid droeg.

"De testen zijn erg goed verlopen", zegt de verantwoordelijke projectmanager ATO. "We zijn erg blij met de enthousiaste deelname van tientallen reizigers. Onderzoeksbureau TNO is nu bezig met het verwerken van alle reacties."

Er zitten volgens de spoorbeheerder veel voordelen aan automatisch bestuurde treinen. Ze kunnen veilig dichter op elkaar rijden, daardoor kunnen er meer treinen over bestaand spoor. Ook de punctualiteit gaat omhoog en omdat geautomatiseerde treinen gelijkmatiger rijden dan handmatig bestuurde treinen, wordt er ook zuiniger en dus duurzamer gereden.

Eerder werd al met automatisch bestuurde treinen proefgereden op de Betuweroute en in Groningen, maar dat gebeurde zonder passagiers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions