Transport Online - Estafettestakingen vandaag begonnen bij Sodexco facilitaire dienstverlener KLM

Estafettestakingen vandaag begonnen bij Sodexco facilitaire dienstverlener KLM

Estafettestakingen vandaag begonnen bij Sodexco facilitaire dienstverlener KLM
20-02-2020 11:34 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

SCHIPHOL - Vandaag, donderdag 20 februari, zijn de acties bij Sodexo op Schiphol hervat met een estafettestaking. FNV en CNV organiseren in totaal twee werkonderbrekingen van 12 en van 24 uur. De eerste staking is vanochtend begonnen. Sodexo is de facilitaire dienstverlener van KLM en verzorgt bijvoorbeeld de kledinguitgifte.

KLM heeft het werk nu neergelegd bij een consortium – bestaande uit Croon Wolter en Dros, Engie en Strukton Worksphere – zonder afspraken te maken over de voorwaarden voor het overnemen van de huidige ruim 150 werknemers van Sodexo.Deze mensen werken al dertien jaar voor KLM. KLM heeft de facilitaire dienstverlening nu dus gegund aan een consortium waar Sodexo geen deel van uitmaakt.

Beroep op KLM

"Voor de Sodexo-medewerkers is hun toekomst volstrekt onduidelijk geworden. Daarom doen wij  samen met alle medewerkers een dringend beroep op KLM: Zorg ervoor dat het consortium alle Sodexo-werknemers overneemt. En wel met behoud van hun huidige arbeidsvoorwaarden", zegt Jan van den Brink FNV-bestuurder Luchtvaart.

12 en 24 uur staken

FNV en CNV hebben twee werkonderbrekingen georganiseerd, één van 12 uur en één van 24 uur. FNV en CNV hebben eerder voorgesteld een bemiddelaar aan te stellen, omdat de betrokken partijen geen stap wilden zetten om het ontstane geschil op te lossen. "Vervolgens wees het consortium alle bemiddeling af. KLM doet onduidelijk of zij open staan voor bemiddeling en Sodexo geeft aan dat zij dit wel willen. We zitten in een impasse en daarom gaan we verder met actievoeren", vertelt Van den Brink.

Milieucenter, quick response desk en kledinguitgifte

De estafettestakingen beginnen vandaag bij het KLM milieucenter. Die staking duurt tot morgen. Daarna legt de quick response desk (controlekamer van de gebouwen) dit weekend het werk neer. Vervolgens staken maandag de medewerkers van de kledinguitgifte (uniformen) en de mensen van het documentcenter.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions