Clicky

 KLM schort vluchten naar China langer op

KLM schort vluchten naar China langer op
20-02-2020 11:28 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - KLM vliegt tot eind maart niet naar Peking en Shanghai vanwege het nieuwe coronavirus. Daarmee doet de maatschappij de Chinese steden circa twee weken langer in de ban dan eerder gemeld. De maatschappij was eerder van plan de vluchten naar de twee bestemmingen half maart te hervatten.

Vluchten naar Chengdu, Hangzhou en Xiamen waren al tot 29 maart opgeschort. Naar Peking en Shanghai wordt nu tot zeker 28 maart niet gevlogen.

KLM zegt de ontwikkelingen van de uitbraak van het coronavirus in China nauwgezet te volgen en heeft intensief contact met diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaartinstanties. Voor klanten blijft de omboekregeling van kracht.

Moederbedrijf Air France-KLM rekent erop dat de virusproblemen in het eerste kwartaal van dit jaar een hap uit de operationele winst nemen van 150 miljoen tot 200 miljoen euro. Daarbij ging het bedrijf al uit van vluchtverstoringen tot april. Naast de passagiersstroom wordt ook het vrachtvervoer geraakt door de problemen. Door de aanhoudende economische groeivertraging wereldwijd stonden de prestaties van de vrachtdivisie ook voor de uitbraak van het virus onder druk.

Het geraamde bedrag kan volgens de luchtvaartcombinatie evenredig over Air France en KLM worden verdeeld. China is goed voor circa 5,5 procent van de activiteiten van Air France-KLM, exclusief Transavia. Volgens KLM-baas Pieter Elbers is een vergelijkbaar percentage voor KLM van kracht.

KLM vliegt doorgaans wekelijks een keer of 25 naar China. In drukke perioden gebeurt dit vaker. Air France-KLM wil geen raming geven van de kosten als de virusproblemen de vluchtschema's langer in de war gooien. Het SARS-virus in 2009 zorgde voor maanden van overlast.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats