Clicky

 
Transport Online - Vijf spiegelloze Actros LS1845-trekkers voor Van Zaal Transport

Vijf spiegelloze Actros LS1845-trekkers voor Van Zaal Transport

Vijf spiegelloze Actros LS1845-trekkers voor Van Zaal Transport
20-02-2020 10:12 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

AALSMEER - Logistiek dienstverlener Van Zaal Transport breidt haar vloot met vijf Mercedes-Benz Actros LS1845 trekkers uit. Dat maakte het bedrijf vandaag, donderdag 20 februari bekend.

De trekkers vervangen vijf oudere wagens en zijn recent geleverd door Mercedes-Benz Gomes uit Aalsmeer. De gloednieuwe blikvangers beschikken over verschillende intelligente technologieën. Zo springt het bijvoorbeeld direct in het oog dat de wagens geen spiegels hebben. In plaats daarvan zit er een beeldscherm in de cabine.

Juist vanwege deze vooruitstrevende technologieën heeft Van Zaal Transport voor dit merk gekozen. Vooral de veiligheidsopties spreken het bedrijf aan, zoals het beeldscherm. Waar een spiegel meebeweegt als de vrachtwagen naar binnen draait, doet een beeldscherm dat niet. Daarmee blijft de chauffeur goed zicht houden.

Ook de ‘Active Brake Assist’ is voor Van Zaal een reden om voor Mercedes-Benz te kiezen. Dit systeem helpt bij het herkennen van een dreigend ongeval. Als het systeem langzaam rijdend of stilstaand verkeert herkent en merkt dat de chauffeur hier niet op anticipeert, dan geeft het hoorbare en zichtbare signalen. Reageert de chauffeur vervolgens niet of niet tijdig, dan grijpt het systeem in. Indien nodig zelfs met een noodstop. Ditzelfde geldt wanneer het systeem fietsers, voetgangers of een hekje in de dode hoek signaleert.

Van de vijf nieuwe trekkers, werd er één al vooruit geleverd. Van Zaal chauffeur Robin Kruit mocht daarvan de sleutels in ontvangst nemen en een testrit maken naar TreeVention, de beurs voor kwekers uit de Euregio. Daar stond de Mercedes in onze stand, wat op veel enthousiasme van aanwezige bezoekers kon rekenen.

Naast de trekkers, levert Gomes ook vijf nieuwe vijf 2-as gestuurde Leci koeltrailers. Deze zijn ter uitbreiding. Recent nam Van Zaal Transport ook al vijf nieuwe DAF trekkers in gebruik, ter uitbreiding van het wagenpark. Van Zaal Transport is full service logistiek dienstverlener voor de sierteeltsector.

Jaarlijks vervoert het bedrijf miljoenen bloemen en planten in Nederland, België en Duitsland voor kwekers, retailbedrijven, tuincentra en groothandels. Van Zaal Transport is gevestigd in het Noord-Hollandse De Kwakel en heeft daarnaast depots in Aalsmeer, Naaldwijk, Venlo, Ammerzoden, Lochristi (België) en Straelen-Herongen (Duitsland).

Foto's

 • J.Roeland
  Wolter Koops
 • Van Zaal Transport
  Van Zaal Transport
 • Van Zaal Transport
  Van Zaal Transport
 • J.Roeland
  SCHAVEMAKER

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden