Transport Online - EVO: 'Goede aansluiting regio op IJzeren Rijn noodzakelijk'

EVO: 'Goede aansluiting regio op IJzeren Rijn noodzakelijk'

EVO: 'Goede aansluiting regio op IJzeren Rijn noodzakelijk'
18-11-2008 13:23 | Algemeen | auteur de redactie
ZOETERMEER - Nederland, België en Duitsland hebben gisteren een besluit genomen over de IJzeren Rijn. EVO vindt het een gemiste kans dat de drie landen niet hebben gekozen voor een van de uitgebreide alternatieven maar voor het beperkte historisch tracé met een tunnel onder de Meinweg. Deze variant is slechts enkelsporig en biedt onvoldoende ruimte voor toekomstige groei.

Eerder had minister Eurlings aangegeven dat indien niet wordt gekozen voor een van de alternatieven, de regio wel goed wordt aangesloten op de IJzeren Rijn. EVO gaat er dan ook van uit dat de minister deze belofte nakomt. EVO pleit voor een aansluiting van het historisch tracé naar Venlo, Zuid-Limburg en voldoende mogelijkheden voor aansluiting voor de regio Roermond. EVO is van mening dat de Betuweroute, Brabantroute en de IJzeren Rijn alle drie hard nodig zijn om de groei van het spoorgoederenvervoer op te kunnen vangen.

De IJzeren Rijn verbinding is van groot belang voor de economie van België en Duitsland. Ook voor Nederlandse verladers zijn Antwerpen en Duisburg van groot belang. Volgens prognoses zal in 2030 maar liefst 13,8 miljoen ton goederen per jaar over de IJzeren Rijn worden vervoerd. Om het Nederlandse bedrijfsleven per spoor bereikbaar te houden, heeft EVO gepleit voor de A67 variant of de A52 variant met goede aftakkingen naar Venlo en Zuid-Limburg, gecombineerd met voldoende spoorcapaciteit op het Belgische en Duitse deel van de lijn. De A52 variant loopt langs de A52 en bij Roermond langs de N280 en verbindt Antwerpen met het achterland en Duitsland met de zeehavens. EVO vindt het historisch tracé dan ook geen verstandige keuze.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions