Transport Online - Van Steenbergen Transport bestelt 100 Kögel Cargo Coils van de NOVUM generatie

Van Steenbergen Transport bestelt 100 Kögel Cargo Coils van de NOVUM generatie

Van Steenbergen Transport bestelt 100 Kögel Cargo Coils van de NOVUM generatie
19-02-2020 11:19 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BURTENBACH - Van Steenbergen Transport uit Arendonk in België frist zijn uitsluitend uit meer dan 600 Kögel-opleggers bestaande wagenpark op met 100 nieuwe Kögel Cargo Coils van de NOVUM-generatie.

Deze in FTL- en LTL-transporten gespecialiseerde vervoerder maakt just-in-time-transporten met eigen trailers in heel Europa mogelijk voor zijn klanten. Hier komt nog bij dat het ook logistieke diensten aanbiedt, zoals tussen- of lange termijn opslag met een capaciteit van 12.000 vierkante meter. Dankzij de ruim tweehonderd jaar ervaring in de expeditie branche en de logistieke knowhow die het bedrijf daarmee heeft opgebouwd, is Van Steenbergen Transport een gewaardeerde partner.

De nieuwe opleggers gebruikt de vervoerder niet alleen voor het vervoer van coils en bandstaal, maar ook voor textiel-en levensmiddelentransporten. De flexibel inzetbare Kögel Cargo Coil opleggers hebben het geoptimaliseerde kantbalk profiel en de verbeterde opbouw die de opleggers van de NOVUM-generatie kenmerken. Met een eigen gewicht vanaf circa 6.650 kilogram in de basisuitrusting hebben de Cargo Coils nog voldoende reserves qua nuttig laadvermogen. Bovendien scoren de opleggers ook met een zeer hoge individuele specificeerbaarheid voor de expeditie branche.De Kögel Cargo Coil opleggers van de NOVUM-generatie beschikken over een stabiel, torsiebestendig gelast chassis met doorgestoken dwarsdragers, dat is ontworpen voor een maximale last van 30 ton over 1,5 m in het lastzwaartepunt. In plaats van de standaard 7.200 millimeter lange coilgoot heeft Van Steenbergen Transport gekozen voor de optioneel verkrijgbare 9.000 millimeter lange coilgoot. In de coilgoot kunnen coils en bandstaal met een diameter van 900 tot 2.100 millimeter worden getransporteerd.

Voor ladingzekering bevinden zich optioneel acht paar rong potten voor het fixeren van vierkante rongen 80 x 80 mm in de coilgoot, in plaats van de standaard twee paar. Door het nieuwe kantbalk profiel wordt de bereikbaarheid van de Vario-Fix sjorpunten sterk verhoogd. Daarmee is het vastsjorren van de lading in de Vario-Fix kantbalk bij gesloten zeilen mogelijk evenals bij de optioneel beschikbare zijborden. De standaard geleverde 13 paar sjorogen zijn voor gemakkelijkere hantering voorzien van grepen aan de zijkant.

Vijf paar daarvan hebben telkens 2.500 kilogram trekkracht per oog en acht paar hebben 4.000 kilogram trekkracht per oog in het bereik van het lastzwaartepunt. 20 coilgoot afdekkingen garanderen een snelle en veilige plaatsing en verwijdering van de gootafdekking. Het draagvermogen van de vloer van de coilgootafdekkingen is ontworpen voor hoge heftruckasbelastingen van maximaal 5.460 kilogram. De resterenede vloer is geschikt voor 7.200 kilogram heftruck belasting. Natuurlijk beschikken de Cargo Coil opleggers over het ladingzekeringscertificaat DIN EN 12642 Code XL.

Naast de reeds vermelde individueel gespecificeerde uitrustingen heeft Van Steenbergen Transport voor nog meer optioneel verkrijgbare accessoires gekozen. Om de binnenkant van het kopschot tegen beschadigingen tijdens het dagelijkse gebruik te beschermen, is een twee millimeter dikke en 1.250 millimeter hoge verzinkte staalplaat gemonteerd.

Als extra aanrijbescherming is de achterkant van de voertuigen uitgerust met verstevigde stalen rambuffers. Ter completering van de rambeveiliging zijn een acht millimeter dik dwarslopend stalen hoekstuk over de gehele breedte en een afsluitnokkenbeveiliging in het midden van de frameafsluitplaat aangebracht. Tot de speciale uitrusting behoren verder nog een stalen verlichtingsdrager, een bandenspanningsbewakingssysteem, een schuif- en dakzeil in antivandalisme-uitvoering en nog veel meer.

Bij de Kögel Cargo Coil opleggers is het volledige chassis van het voertuig op lange termijn beschermd tegen corrosie dankzij de Nano-Ceramic technologie plus KTL-coating met daarbovenop UV-lakwerk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen