Transport Online - Taghi gelinkt aan drie moorden in proces rond motorclub Caloh Wagoh

 


Taghi gelinkt aan drie moorden in proces rond motorclub Caloh Wagoh

Taghi gelinkt aan drie moorden in proces rond motorclub Caloh Wagoh
19-02-2020 10:43 | Binnenland | auteur ANP

SCHIPHOL - Ridouan Taghi wordt in het moordproces rondom motorclub Caloh Wagoh gelinkt aan in totaal negen liquidatieopdrachten, waarbij drie personen daadwerkelijk zijn vermoord. De moordopdrachten waren gericht op in totaal veertien personen. "Het was 'murder on demand', moord op bestelling", aldus het Openbaar Ministerie woensdag tijdens een inleidende zitting in deze zaak in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

Taghi is geen verdachte in dit proces. Het OM heeft laten weten dat er vooralsnog geen plannen zijn om Taghi ook in dit onderzoek - Eris genaamd - te betrekken. Hij is al hoofdverdachte in Marengo, het andere grote moordproces. "Zijn rol en positie in Eris zullen later worden geduid", aldus justitie. De huidige "focus" ligt op de groep verdachten die nu al in dit monsterproces wordt vervolgd.

De naam van Taghi klonk al eerder in het proces Eris, maar het OM zegt nu zeker te weten dat hij achter de meeste liquidatieopdrachten in deze zaak zit. Onderzoek naar een grote hoeveelheid zogeheten PGP-berichten (Pretty Good Privacy) heeft tot die conclusie geleid. Specialisten hebben die gecodeerde berichten kunnen ontcijferen. Taghi hanteert daarin een reeks bizarre bijnamen - bijvoorbeeld 'last man standing', 'enemy for all motherfucker' en 'angel of dark' - en een herkenbare schrijftstijl, aldus het OM. Ook de kroongetuige in het proces heeft over de rol van Taghi verklaard.

Het proces Eris gaat in totaal over elf moordopdrachten, gericht op zestien mensen, waarvan er vijf ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Daarnaast draait het onderzoek ook nog om de beschieting van een woning, een afpersing, mishandeling en vuurwapenbezit.

Het betreft andere moorden dan die in het proces Marengo. Volgens het OM zijn er - onder meer door de rol van Taghi - duidelijke raakvlakken tussen beide onderzoeken, maar is er ook een duidelijk onderscheid en moeten de beide onderzoeken daarom niet met elkaar "versmelten". De moorden in Marengo gingen vooraf aan de reeks in Eris, die begint in januari 2017, met de moord op Justin Jap Tjong. Die markeert wat het OM betreft "een nieuwe periode".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,602
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden