Clicky

 
Transport Online - Haagse politie bekeurt boeren die met tractor op snelweg reden

Haagse politie bekeurt boeren die met tractor op snelweg reden

Haagse politie bekeurt boeren die met tractor op snelweg reden
19-02-2020 08:45 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Boeren die woensdagochtend toch met tractoren over de snelweg naar Den Haag zijn gereden, krijgen van de politie een bekeuring. Zij volgden aanwijzingen niet op, twittert de politie. Aan het einde van de Utrechtsebaan, waarin de A12 richting Den Haag uitmondt, werden twaalf tractoren geparkeerd aan de rechterkant, op een groenstrook. Ook daarvoor zijn boetes uitgedeeld, zegt een politiewoordvoerder. De boeren hebben hun tractor uiteindelijk zelf weer weggehaald. 

De beboete boeren waren via de A15, A13 en uiteindelijk de A12 naar Den Haag gereden. Ze weigerden ook aanwijzingen van andere politie-eenheden op te volgen, aldus de politiewoordvoerder. Op een van de tractoren hing een groot bord met de tekst: "Het is oorlog" en daar onder was de tekst "never give up" te lezen. 

De politie meldt verder wel in goed contact te staan met de demonstranten. De boeren moeten volgens de politie over B-wegen naar Den Haag, waar woensdag een grote actie is tegen het stikstofbeleid van de overheid. Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft de boeren opgeroepen zich hier aan te houden.

Ook elders zijn meerdere boeren beboet omdat ze niet op B-wegen reden. Dinsdagavond al werd bijvoorbeeld een groep van zo'n dertig boeren in Drenthe door de politie op de N33 bij Rolde tegengehouden en van de weg gehaald. Ze krijgen een bekeuring voor het rijden met hun tractor op de autoweg, meldde de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden