Transport Online - AIS Airlines stopt met lijnvluchten vanaf Groningen

AIS Airlines stopt met lijnvluchten vanaf Groningen

AIS Airlines stopt met lijnvluchten vanaf Groningen
18-02-2020 20:47 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

GRONINGEN - De Nederlandse luchtvaartmaatschappij AIS Airlines stopt zijn route tussen Groningen en Kopenhagen en Münster. De vaste kosten die met de lijndiensten gepaard gaan zijn volgens het bedrijf te hoog om de route voort te zetten.

Volgens topman Arend van der Meer van AIS Airlines had de keuze om de routes op te heffen niets te maken met passagiersaantallen. De luchtvaartmaatschappij voerde sinds 4 maart vorig jaar vluchten uit tussen Groningen en Kopenhagen. Sinds 2 september vorig jaar werd Münster daaraan toegevoegd. Het toestel van AIS Airlines vloog vanaf Münster via Groningen naar Kopenhagen.

Van der Meer gaat nu kijken of de vaste kosten omlaag kunnen. "We willen de optie openhouden om de route in de toekomst weer op te pakken." De voorlopig laatste vlucht wordt uitgevoerd op 20 februari.

AIS Airlines is gevestigd op Lelystad Airport en heeft een vloot van acht BAe Jetstream 32. Naast Nederland en Duitsland is de maatschappij als regionale vlieger in Zweden actief. Ook heeft de AIS Groep een vliegschool.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen