Transport Online - Boeren in Drenthe van de N33 gehaald door politie en bekeurd

 


Boeren in Drenthe van de N33 gehaald door politie en bekeurd

Boeren in Drenthe van de N33 gehaald door politie en bekeurd
18-02-2020 23:05 | Binnenland | auteur ANP

ROLDE - Een groep van zo'n dertig boeren is dinsdagavond in Drenthe door de politie op de N33 bij Rolde tegengehouden en van de weg gehaald. Ze krijgen een bekeuring voor het rijden met hun tractor op de autoweg, aldus de politie.

De boeren moeten volgens de politie over B-wegen naar Den Haag waar woensdag een grote actie is tegen het stikstofbeleid van de overheid. Ze mogen ook geen gebruik maken van de snelweg met hun trekker. Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft de boeren opgeroepen zich hier aan te houden.

De boeren zijn woedend dat ze een bekeuring hebben gekregen. Het gaat volgens een van de aanwezige om een bedrag van 340 euro. De boeren zijn ook boos dat ze op de N33 zijn tegengehouden. "We rijden juist over de N33 omdat dat een veilige weg is. Het is absoluut onveilig om over allerlei dorpswegen te gaan rijden", aldus één van de boeren.

Ze vertrokken dinsdagavond uit het Groningse dorpje Blijham en kregen gezelschap van een aantal Duitse boeren. Naast de boeren uit Groningen zijn er ook uit diverse andere delen van Nederland boeren onderweg naar Den Haag gegaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden