Transport Online - Zeven jaar gevangenisstraf voor doodslag eigen broer

Zeven jaar gevangenisstraf voor doodslag eigen broer

Zeven jaar gevangenisstraf voor doodslag eigen broer
18-02-2020 13:54 | Binnenland | auteur Redactie

ASSEN - De rechtbank acht bewezen dat verdachte zijn broer opzettelijk van het leven heeft beroofd door op korte afstand met een geladen vuurwapen op zijn broer te schieten. Dit heeft plaatsgevonden in de woning van verdachte, waar zijn broer tijdelijk verbleef.

Het gebruikte vuurwapen met de daarbij horende scherpe munitie had hij al enige tijd in zijn bezit. De rechtbank gaat er vanuit dat hij met het vuurwapen heeft geschoten vanuit een plotselinge hevige emotie, na een verbale ruzie met zijn broer. Van planmatig handelen is volgens de rechtbank geen sprake. Er is dus sprake van doodslag en niet van moord.

De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 7 jaren. Dit is gelijk aan de straf die de officier van justitie op de zitting heeft gevorderd. De rechtbank houdt daarbij rekening met de rapporten van de gedragsdeskundigen. Zij hebben vastgesteld dat verdachte heeft te kampen met aanzienlijke psychische problemen. Het strafbare handelen valt verdachte daarom in sterk verminderde mate toe te rekenen.

Naast de gevangenisstraf heeft de rechtbank een gedrag beïnvloedende of vrijheidsbenemende maatregel opgelegd om, na het uitzitten van de gevangenisstraf en een voorwaardelijke invrijheidstelling, mogelijk toekomstige risico’s op herhaling te ondervangen. De beoordeling van de noodzaak om deze maatregel ten uitvoer te leggen zal pas in de laatste fase van de detentie en een voorwaardelijke invrijheidstelling plaatsvinden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions