Transport Online - Dieven in Japan stelen duizenden mondkapjes uit ziekenhuis

Dieven in Japan stelen duizenden mondkapjes uit ziekenhuis

Dieven in Japan stelen duizenden mondkapjes uit ziekenhuis
18-02-2020 11:57 | Buitenland | auteur ANP/AFP

KOBE - In de Japanse stad Kobe hebben dieven circa 6000 mondkapjes uit een ziekenhuis gestolen. De criminelen haalden de maskers weg uit een opslagplaats van het Japanse Rode Kruis. Er is een groot tekort aan de maskers, die worden gebruikt om besmetting met het nieuwe coronavirus te voorkomen.

"We hebben nog een groot aantal maskers, genoeg om onze dagelijkse operaties in het ziekenhuis voort te zetten", zei een medewerker van het ziekenhuis in Kobe dinsdag. "Maar dit is zo betreurenswaardig." De politie vermoedt dat de dieven de maskers voor veel geld willen verkopen.

In Japan, maar ook in andere Aziatische landen, zijn de meeste mondkapjes uitverkocht. Ook aan andere producten is een tekort. Maandag nog maakten gewapende overvallers een bezorger in Hongkong honderden rollen toiletpapier afhandig. Verder is er bijvoorbeeld ook een run op ontsmettingsmiddelen.

Het besmettelijke coronavirus brak eind vorig jaar uit in de Chinese provincie Hubei. Inmiddels stierven ruim 1800 mensen aan het virus. Ruim 72.000 mensen in China raakten besmet.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions