Transport Online - Verlichtingscontrole door KLD

Verlichtingscontrole door KLD

Verlichtingscontrole door KLD
07-11-2008 10:51 | Algemeen | auteur de redactie
DRIEBERGEN - De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten gaat in het kader van de campagne ‘goedlichtbeterzicht’ de komende twee weken op het autosnelwegennet extra verlichtingscontroles houden.

Overdag zal vooral worden gelet op de juiste werking van remlichten en richtingaanwijzer. Bij nacht en slecht zicht zal de verlichting aan de voor- en achterzijde van het voertuig extra aandacht krijgen. De Verkeerspolitie bekeurt bij het niet juist werken of onjuist voeren van verlichting.

De Verkeerspolitie van het KLPD adviseert weggebruikers dan ook, voor zover zij dat al niet hebben gedaan, hun voertuigen aan te bieden bij een dealer of garage om een winterinspectiebeurt uit te laten voeren. De kosten hiervan wegen vaak niet op tegen de gemiddelde bekeuring met betrekking tot verlichting van 90 euro. Het is raadzaam om reservelampen mee te nemen en te voorkomen dat er bij de controle andere overtredingen aan het licht komen.Bestuurders van voertuigen, waarvan de verlichting automatisch aangaat bij donker, dienen er rekening mee te houden dat deze optie niet altijd werkt bij mist.

Het voeren van mistlichten, zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde, is niet altijd toegestaan. Mistlichten aan de voorzijde mogen alleen worden gevoerd als het zicht bij mist, regen of sneeuwval ernstig wordt belemmerd (zicht minder dan 200 m). Mistlichten aan de achterzijde mogen bij mist en sneeuwval (dus niet bij regen) worden gevoerd als het zicht minder is dan 50 m.

In het kader van ‘stoppen is blazen’ zal ook een blaastest worden afgenomen.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions