Transport Online - VVD stelt vragen over fileleed en economische schade A4

VVD stelt vragen over fileleed en economische schade A4

VVD stelt vragen over fileleed en economische schade A4
17-02-2020 20:05 | Politiek | auteur Redactie

DEN HAAG - Afgelopen vrijdag 14 februari deden zowel Transport en Logistiek Nederland (TLN) als ANWB in de media een oproep om het fileleed op de A4 aan te pakken. Tweede Kamerlid Remco Dijkstra van de VVD heeft naar aanleiding van deze oproep schriftelijk vragen gesteld aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen.

Zo wil de VVD van de Minister weten of er een snellere aanpak mogelijk is voor deze duurste file voor het vrachtverkeer in Nederland. "Is het wellicht mogelijk met budget te schuiven richting de A4 als andere infrastructuurprojecten door de stikstofproblematiek vertraging oplopen? Is het mogelijk de planning van projecten zodanig aan te passen dat eerder geld beschikbaar kan komen voor de aanpak van files op de A4?", stelt Dijkstra de Minister de vraag.

Ook wil de VVD weten of Minister van Nieuwenhuizen de problematiek op de A4 herkent.

De A4 is een van de belangrijkstee levensaders van onze economie tussen Amsterdam, Den Haag en Rotterdam en tussen de nationale luchthaven Schiphol en de Rotterdamse haven. Remco Dijkstar wil eveneens van de Minister weten of het inderdaad klopt dat de schade voor transportbedrijven door files in korte tijd tussen 2016 en 2018 is gestegen van 19 naar 26 miljoen euro per jaar en waar dit eindigt.

Rijskwaterstaat zou te weinig budget hebben om de A4 snel aan te pakken daarom vraagt Dijkstra de Minsiter: "Klopt het dat Rijkswaterstaat vanwege een gebrek aan budget pas per 2026 start met de werkzaamheden die jaren zullen duren? Is het vooruitzicht van een miljoenenschade voor de transportsector in uw ogen acceptabel, of onvermijdelijk?"

Tot slot vraagt Dijkstra wat er gedaan kan worden om het fileleed te verzachten en wat er nodig is om de files te verminderen en de A4 zo snel mogelijk aan te pakken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions